Klaus Iohannis convoacă referendum pe 26 mai. „Golăneala PSD a depășit orice limită”

Klaus Iohannis convoacă referendum pe 26 mai. „Golăneala PSD a depășit orice limită”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că va convoca referendum pentru Justiție pe data de 26 mai. Șeful statului a trimis săgeți la adresa PSD, ai căror lideri s-ar folosi de Ordonanțele de urgență pentru a scăpa de problemele cu legea.

„Este cert, voi convovca referendum pe 26 mai pentru că așa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la Justiție. Vor OUG să modifice Codurile penale. Golăneala PSD a depășit orice limită. Nu trec nici 3 zile fără să dea  o OUG. Ordonanțele de urgență, practic, și-au pierdut menirea esențială, un instrument folosit abuziv, în exces, eludând orice control de constituționalitate înainte de intrarea în vigoare a Ordonantei. Trebuie să punem punct acestei practici”, a declarat Klaus Iohannis.

Referendum pentru Justiție pe 26 mai

Iohannis a mai spus că Justiția este o temă de interes național, motiv pentru care românii trebuie să decidă ce vor la referendumul din data de 26 mai.

„Intenția lor e de a legifera în intereseul infractorilor, fie ei și lideri de partid, atunci avem premisele dezastrului pentru România. Pesediștii trebuie să înceteze aceste atacuri permanente la adresa Justiției, să înțeleagă că Justiția nu este la bunul lor plac. Sunt niște principii simple în orice stat de drept, valori pentru care oamenii au ieșit în stradă și la Revoluția din 1989 și în ultimii 2 ani. PSD încearcă să ingore aceste adevăruri. Dar le dau o veste, nu o mai pot face.

Justiția este tema de interes național. Cetățenii au dreptul suveran de a decide dacă vor sau nu să lase corupția să devină politică de stat. Trebuie să lăsăm cetățenii să decidă, pentru că acești pesediști diletanți au pervertit semnificatia votului. E atributul meu să cer poporului să-și exprime voința pe 26 mai cu privire la probleme de interes național”, a adăugat șeful statului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI