29 dec. 2018 | 09:44

Dacia 1300 vopsită în tricolorul României de către un ungur. Care este motivul pentru care a făcut acest gest

Știri generale
Dacia 1300 vopsită în tricolorul României de către un ungur. Care este motivul pentru care a făcut acest gest

Dacia vopsită în tricolorul României chiar de către un om cu origini maghiare, rar întâlnești pe meleagurile carpatine. Și, nu a vopsit mașina astfel doar de dragul imaginii, ci și pentru a cinsti România, în anul Centenarului Marii Uniri.

Ervin Koszta are 37 de ani și, de când se știe, a iubit Dacia și România, țara unde a crescut și unde locuiește și în prezent. Ervin este cetățean român cu origini maghiare după tată. S-a născut și a copilărit la Petroșani, dar s-a mutat în Oradea, orașul unde s-au cunoscut părinții săi.

Tot aici și-a întemeiat și el o familie, dar mărturisește că, deși știe că în străinătate ar putea câștiga mai mulți bani, nu vrea să plece din România pentru că se simte prea atașat de țara noastră. Cea mai mare dragoste după soția sa? Dacia.

dacia tricolor

El are și un motto: “În Dacia ne-am născut cu toții” și îți dai seama de pasiunea sa pentru mașina românească în momentul în care te uiți în garajul său.

Ervin are șase automobile Dacia: unul fabricat în 1989, unul produs în 1979, un altul cu motor Borgo franţuzesc din 1974, altul din 1981 – modelul cu patru faruri, un Break cu motor pe injecţie produs în 2000, plus unul din 1978, după cum relatează Adevărul.

dacia tricolor

În prag de Centenar, s-a gândit să vopsească una dintre mașini în tricolorul României. „Unul dintre prieteni mi-a sugerat să îi pun număr de înmatriculare 18-UNR, de la anul Unirii. Am fost la Serviciul de Înmatriculări, am aflat că era disponibil, am plătit taxa de 87 de lei pentru numărul preferenţial şi l-am luat”, povestește Ervin.

dacia tricolor

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, românul de etnie maghiară a fost primul șofer care a traversat Podul Centenarului din Oradea cu o Dacia 1300 vopsită în tricolorul țării noastre.

„La anul merg cu ea la Alba Iulia şi voi face turul ţării. Vreau o amintire cu ea în fiecare loc reprezentativ al ţării“, dezvăluie el planul pentru 2019.

Acum, întreaga țară a aflat povestea lui demnă de admirație, dar în Oradea, Ervin este de mult cunoscut pentru pasiunea sa pentru automobile, mai ales cele care au devenit simbolice.

dacia tricolor

Este specialist în ingineria tuningului, iar printre creațiile sale se numără mașini ca un Mitsubishi Eclipse Cabrio, identică cu cea condusă de regretatul actor Paul Walker în filmul Fast and Furious, un Golf I Cabrio, un Volkswagen Beetle din 1974, un Volkswagen T1, un Austin Mini Cooper din 1985, două Opel Calibra, un BMW E 36 cu semnătura membrilor BUG Mafia, un Audi B4 White King şi un Fiat „Barbie“.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Relația dintre Iustina și Cornel, sub semnul întrebării. Fostul concurent și-a mințit partenera
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Codul Rutier 2024. Limită impusă pentru șoferii cu permis auto Categoria B
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș acasă când plecat pe Drumul Zeilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro