Dacia Spring electrică: Ce s-a putut întâmpla în doar 4 ore cu prima mașină electrică. Este un record absolut pentru Mioveni

Dacia Spring electrică: Ce s-a putut întâmpla în doar 4 ore cu prima mașină electrică. Este un record absolut pentru Mioveni
Dacia Spring electrică: Ce s-a putut întâmpla în doar 4 ore cu prima mașină electrică

Este un record absolut pentru fabrica de la Mioveni. Ce s-a întâmplat cu noua mașină electrică Dacia Spring, în primele ore de la vânzare. Oficialii au fost surprinși de numărul comenzilor, așa ceva nu s-a mai petrecut până acum. Cât costă modelul electric de la Dacia și când ajunge în țară, odată ce l-ai comandat.

Ce s-a putut întâmpla în doar 4 ore cu prima mașină electrică

Vești excelente pentru Dacia Mioveni. Prima mașină electrică românească s-a vândut ca prima caldă, înregistrând un record fabulos în primele patru ore de când a fost scoasă pe piață. Dacia Spring a făcut, în preț de numai câteva ceasuri, mai multe comenzi decât numărul mașinilor electrice vândute în anul 2019.

Mai exact, Dacia a depășit recordul de 1500 de mașini electrice în primele patru ore de la deschiderea comenzilor. Asta nu este tot, sâmbătă, 20 martie, la ora 13.00, când a fost deschisă lista, peste 6.000 de oameni au încercat să se conecteze simultan. Reprezentanții de la Mioveni au anunțat că livrările mașinilor Spring către persoanele fizice vor demara în luna septembrie 2021.

Vânzările pentru modelul Spring de la Mioveni au explodat în ultimii doi ani, având în vedere faptul că în 2019 s-au livrat pe piaţa locală 1.500 de maşini electrice, iar în 2020 românii au cumpărat aproape 2.900 de Dacii Spring. În ianuarie și februarie 2021, volumul a urcat cu 30% însă acum piaţa va fi decisă exclusiv de programul Rabla Plus, care oferă o susţinere de 50% sau 10.000 de euro din preţul automobilului. Momentan, Dacia Spring este cel mai accesibil automobil electric de pe piaţa europeană şi singura mașină electrică din România care costă mai puțin de 10.000 de euro, mai exact 9.000 de euro.

Ce specificații are noul model Dacia Spring și cum poate fi încărcată

Dacia Spring este un model fabricat în China și are o autonomie de 230 de kilometri, ceea ce este foarte util pentru oraș, spun experții în automobile. Mașina, ca orice alt autovehicul electric, poate fi încărcată la priză normală sau la o bornă specială, timp de patru ore și jumătate. Producătorii au anunțat, inițial, că bateria de la Spring poate fi încărcată până la 80% în doar 50 de minute, ca un telefon mobil.

Noul model electric românesc Dacia Spring are 45 de cai putere. Poate parcurge între 230 de kilometri, în afara orașului, și 305 kilometri prin oraș. În echiparea sa regăsim: limitator de viteză, ABS, repartitor electronic al forței de frânare, șase airbag-uri, apelul de urgență, butonul SOS, aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.