Ce nu se știa despre Dacia electrică. Detaliul pentru cei care o vor și pleacă la drum lung

Ce nu se știa despre Dacia electrică. Detaliul pentru cei care o vor și pleacă la drum lung

Compania Dacia a prezentat ieri noul model Spring, care are o motorizare 100% electrică. Este prima mașină de acest tip sub marca auto românească, cu o autonomie de 225 de km.

Detalii despre Dacia Spring, prima mașină electrică sub marca auto românească

Conform informațiilor furnizate de compania auto românească, Dacia Spring este dotată cu o baterie de 26,8 kWH, care îi permite obținerea unei autonomii de 230 km WLTP. Astfel, conducătorii auto au posibilitatea ca în oraș să se deplaseze timp de până la șase zile, fără să fie obligați să încarce bateria automobilului. Noul model poate fi încărcat acasă, la o priză obișnuită sau un Wallboz, într-un timp spectaculos de 4 ore și 27 de minute. Cu încărcătorul CC, care este disponibil opțional, șoferii pot să încarce bateria până la 80% în doar 50 de minute, la o stație de încărcare rapidă.

Descriere

Această marcă are o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate.

„Linii puternice, dimensiuni compacte, semnătură luminoasă Dacia cu design nou, bare de pavilion, jante de 14 din aliaj ușor, cu aspect diamantat, scut de protecție spate și gardă mare la sol. Noul Spring Electric îmbină agilitatea unui vehicul de oraș cu robustețea unui SUV și se remarcă prin aspectul modern”, este descrierea celor de la Dacia.

Compactă, dar spațioasă, Dacia Spring Electric are 4 locuri generoase și un interior modular. Mașina oferă și cel mai mare volum de încărcare din clasa sa, cu un portbagaj încăpător de 280 l și o banchetă din spate rabatabilă.

Această marcă vine echipată cu sistemul multimedia MEDIA NAV cu ecranul tactil de 7, care permite conectarea prin Android Auto™ și Apple CarPlay™ pentru telefoanele compatibile, dar și prin Bluetooth. Are ecran color de 3,5 pentru șoffer, senzori de parcare spate și cameră video spate, servodirecție electrică, gramuri electrice față și spate și închidere centralizată cu telecomandă plus aer condiționat.

Prețul noului model, care va fi lansat în primăvara anului 2021, va fi competitiv, transmit reprezentanții Dacia. Specialiștii din domeniu apreciază că se va încadra între 15 și 20 de mii de euro.

Date tehnice

Dimensiuni
Lungime : 3 734 mm
Lățime : 1 622 mm (1 770 mm cu oglinzile retrovizoare)
Înălțime : 1 516 mm
Ampatament : 2 423 mm
Gardă la sol gol : 150 mmMotor
Motor electric 33 kW (44 CP)
Baterie : 26,8 kWh
Încărcare : AC până la 6,6 kW / DC până la 30 kW (opțional)
Autonomie : 225 km WLTP / 295 km WLTP City
Viteză maximă : 125 km/h
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI