Cum îți iei Dacia electrică cu preț de nimic. ‘Secretul’ de puțini știut ca să dai pe ea doar 9.000 de euro

Cum îți iei Dacia electrică cu preț de nimic. 'Secretul' de puțini știut ca să dai pe ea doar 9.000 de euro
Cum îți iei Dacia electrică cu preț de nimic

Prima mașină Dacia electrica va avea prețul de 18.100 de euro. Cu stimulatorul de la stat, prețul poate să scadă la 9.000 de euro. Detalii pentru cum ajungi în posesia uneia.

Cum îți iei Dacia electrica cu cel mai mic preț?

Cei care vor să o cumpere, pot să plaseze comenzile de săptămâna viitoare, dar au de așteptat până în luna septembrie a acestuia an, fiindcă atunci va ajunge mașina în România. Autonomia acestui model pleacă de la 230 de kilometri, ceea ce o face utilă mai mult pentru oraș, admit experții auto.

Botezat Spring, automobilul va fi asamblat în China și va putea fi încărcat de la o priză normală sau de la o bornă specială. Încărcarea de la bornă ar putea dura patru ore și jumătate. Înainte, producătorul a anunțat că bateria poate fi încărcată până la 80% în 50 de minute la o stație de încărcare rapidă.

Dacia electrica va avea 45 de cai putere și va putea parcurge între 230 de kilometri în afara orașului și 305 kilometri prin oraș. În echiparea sa regăsim: limitator de viteză, ABS, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apelul de urgență, adică butonul SOS, aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Precomenzile vor fi lansate online din 20 martie. Culorile disponibile sunt: alb, albastru, argintiu și roșu. Producătorul oferă garanție 3 ani sau până la 100.000 de kilometri pentru mașină. În schimb, bateria are o garanție de 8 ani și până la 120.000 de kilometri.

Cu ce va fi dotat automobilul? 

„Este cel mai bun preț, dar oamenii trebuie să știe exact ce cumpară. Este o mașină care poate fi folosită în oraș, care ar putea avea pe timp de iarnă o autonomie de 200 de kilometri, care s-ar putea încarca mai greu”, a spus Adrian Mitrea, jurnalist auto.

În funcție de preț, echipamentul de la bord va include un sistem multimedia cu ecranul tactil, ce permite cuplarea cu smatphone-ul. Automobilul va fi dotat și cu senzori de parcare spate, cameră video spate, servodirecție electrică, geamuri electrice față și spate, închidere centralizată cu telecomandă și aer condițonat. Dacia are patru locuri, iar bancheta din spate este retractabilă.

Urmăriți Playtech.ro și pe