Dacia își întrerupe activitatea. Anunțul oficial, ce se întâmplă cu fabrica de la Mioveni

Dacia își întrerupe activitatea. Anunțul oficial, ce se întâmplă cu fabrica de la Mioveni
Dacia, veste surprinzătoare. Activitatea o să fie întreruptă

Decizie de ultimă oră din partea companiei Dacia! Activitatea o să fie întreruptă, așa că reprezentanții au făcut un anunț ce vizează activitățile de la fabrica din Mioveni. În următoarea perioadă, se anunță schimbări drastice printre angajați.

Schimbări la Dacia. Ce se întâmplă cu activitatea în următoarea perioadă

Reprezentanții Dacia au trimis o notă informativă prin care anunțau angajații de ce o să se întâmple în următoarea perioadă. Ca urmare, programul o să fie adaptat în funcție de criza globală a componentelor electronice auto, după ce pandemia a pus bețe în roate companiilor din toată lumea.

Încă de la începutul crizei generate de coronavirus, multe afaceri au fost nevoite să își închidă ușile. Oamenii s-au confruntat cu probleme în momentul în care au rămas fără loc de muncă, iar acum, se pare că Uzina Vehicule Dacia își va întrerupe activitatea în perioada 2-10 septembrie, potrivit e.pitești.ro.

Mai cu seamă, în zilele de 2,3,6, 7 și 10 septembrie o să fie realizate, în mod excepțional, activitățile ce au legătură cu presajul, caroseria, anume piesele de schimb, CKD și amorsare fluxuri de fabricație, montajul, anume retușul vehiculelor, mentenanța programată și recepția pieselor, adică descărcarea camioanelor.

Cum o să fie plătiți angajații ce o să rămână acasă, de fapt

De asemenea, activitatea de la Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia o să fie desfășurată conform programului normal, dar o să existe câteva excepții. Printre ele se numără activitățiile ce au legătură cu liniile sincron, legate de procesul de fabricație, uzinajul pieselor pentru motor K și liniile de uzinaj și sudură șasiuri legate de liniile sincron.

Angajații Dacia o să fie și ei nevoiți să se confrunte cu anumite schimbări în următoarele zile, mai ales pentru că numărul personalului o să fie adaptat în funcție de nevoile clienților externi, dar și de programul UVD, UMCD. Ca urmare, cei ce o să rămână acasă o să fie plătiți cu 85% și tichete de masă.

Dacia, o nouă lovitură. Ce a reușit să facă compania

Cu toate acestea, chiar dacă programul Dacia o să fie schimbat în următoarea perioadă, reprezentanții au primit o veste excepțională.

Se pare că modelul Sandero a fost autoturismul cu cele mai multe înmatriculări noi în luna iulie, fiind prima oară când vehiculele ocupă acest loc fruntaș la nivel european.

Sandero a avut o creștere mare în ultimele patru luni, fiind înregistrate, doar în luna iulie, aproximativ 20.500 de unități înmatriculate. Versiunea Stepway, produsă în România, reprezintă 75% din vânzările în Europa. Ba chiar, Ford Puma și Dacia Duster au reușit să obțină și ele locuri fruntașe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI