06 ian. 2024 | 19:58

Dacă ușa casei tale are acest tip de cheie, e ca și cum ai lăsa-o deschisă. Verifică imediat

Social
Dacă ușa casei tale are acest tip de cheie, e ca și cum ai lăsa-o deschisă. Verifică imediat
Cheile cu două capete nu mai sunt deloc sigure pentru locuința ta. Cât de repede pot să îți spargă infractorii ușa.

Cât de veche este ușa locuinței tale? S-ar putea ca, în ciuda sistemului modern de supraveghere pentru care ai optat, să nu reușești să securizezi casa chiar așa cum îți dorești. Dacă ai acest tip de cheie, cel mai probabil locuința ta este vulnerabilă. Ce trebuie să faci pentru a te proteja de hoți.

De ce trebuie să acorzi importanță cheii de la ușă, de fapt

Securitatea locuinței reprezintă o preocupare primordială, mai ales dacă proprietarul obișnuiește să plece des de acasă. Poți să te bucuri de cea mai recentă tehnologie pentru camerele de supraveghere, covorașe antifurt sau chiar să activezi funcția secretă Alexa care să îți protejeze casa de infractori.

Ți-ai pus însă vreodată problema că dacă ușa locuinței tale este vulnerabilă, toate eforturile pe care le faci sunt în zadar? Tocmai din acest motiv, este bine să acorzi o atenție deosebită încuietorii ușii de la casa ta. Este primul detaliu pe care ar trebui să îl rezolvi, pentru a ține hoții departe.

Citește și: De ce să nu lași niciodată cheia în ușă. Motivul pentru care nu îți oferă mai multă siguranță acest obicei

Cheile locuinței cu două capete nu mai sunt deloc sigure

Un specialist în securitatea locuințelor a transmis un semnal de alarmă privind un tip de cheie pe care, dacă o folosești la casă, e ca și cum ai lăsa ușa deschisă. Dacă ușa locuinței tale este veche de aproximativ 30 de ani, cel mai probabil deții și tu un tip de cheie cu două capete. Nu este deloc sigură.

@elcerrajerodetiktok Aperura de cerradura Ezcurra de gorjas. Se recomienda cambiar este tipo de llaves sea de la marca que sea por se sumamente vulnerable. #seguridad #cerradura #puerta ♬ sonido original – Daniel | ElCerrajeroDeTikTok

Indiferent de firma de la care ai procurat cheia, dacă o deții, trebuie să știi să este vulnerabilă și că poate fi deschisă cu ușurință în doar câteva secunde. Specialistul a arătat cum se poate deschide rapid o ușă care prezintă acest tip de încuietoare. Surprinzător pentru unii, în doar câteva momente, ușa se deschide.

Astfel de încuietori, care în urmă cu circa 30 de ani erau printre cele mai bune de pe piață, astăzi nu mai sunt sigure. Infractorii se folosesc de tot felul de instrumente moderne, precum și tehnici ce le permit să deschidă o ușă a unei locuințe cu foarte mare ușurință în prezent.

Citește și: Cum deschizi ușa de la casă dacă ți-ai pierdut cheile. Trucul genial pe care trebuie să-l înveți

Ce alte măsuri poți lua, pentru a te proteja de hoți

Având în vedere aceste detalii, este important ca oamenii să actualizeze informațiile pe care le dețin privind securitatea ușilor. Nu întotdeauna cheile oferă o protecție adecvată, a spus expertul. Dacă știi că locuința este vulnerabilă din acest punct de vedere, mai bine schimbi încuietoarea cu una modernă.

Acesta nu este singurul detaliu la care trebuie să fii atent, bineînțeles. Este bine să iei și alte măsuri pentru a-ți proteja locuința. Poți, de exemplu, să instalezi o alarmă sonoră, camere de securiitate, care să ilumineze foarte bine spațiul din proximitatea casei, pentru a ține infratorii la distanță.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se confiscă banii românilor. S-a dat lege pe 10 mai: Direct la pușcărie, indiferent de sumă!
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro