CV-ul lui Florin Roman a fost șters de pe pagina Camerei Deputaților. Decizia de ultimă oră

CV-ul lui Florin Roman a fost șters de pe pagina Camerei Deputaților. Decizia de ultimă oră
Lovitură pentru Florin Roman. Ce s-a întâmplat cu CV-ul acestuia?

Florin Roman este unul din oamenii din politica românească ce a intrat rapid în vizorul tuturor. CV-ul acestuia a fost șters de pe pagina Camerei Deputaților la scurt timp după ce a demisionat din funcția de ministru al cercetării în urma detaliilor aflate.

Florin Roman nu mai are curriculum vitae pe pagina sa oficială de la Camera Deputaților

Conform libertatea.ro, Florin Roman a mințit de trei ori în CV-ul său. Deputatul liberal a demisionat în cursul zilei de miercuri din funcția de ministru al cercetării, iar CV-ul i-a fost șters joi de pe pagina oficială de la Camera Deputaților. Sursa citată a indicat erorile găsite în CV-ul acestuia.

Concret, el a scris că este licențial la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), dar în realitate acesta a terminat 3 ani de colegiu din Alba Iulia și a dat examen de absolvire la facultatea din Cluj-Napoca. Studiile nu au fost finalizate cu o diplomă.

Florin Roman a adus în prim-plan problemele indentificate de jurnaliști în CV-ul său și le-a numit ‘neglijențe’. Cel din urmă a comentat cele de mai sus în cadrul mesajului de pe rețelele de socializare în care și-a anunțat oficial demisia.

„Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus!”, a scris deputatul liberal.

Problemele din CV:

  1. Fostul ministru a spus că nu își găsește cartea publicată la Editura Academiei, ulterior a recunoscut că aceasta nu există și că nu a scris-o. Mai apoi, el a declarat că în fapt cartea este un articol, dar nici pe acesta nu l-a găsit.
  2. Sursa citată a mai demonstrat că 10 pagini din 10 veritifcate din masteratul ministrului sunt plagiate din lucrarea unui profesor din Timișoara.
  3. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj pe care o avea trecută în CV nu îl recunoaște ca fost student și absolvent de licență.

Mesajul fostului oficial

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult.

Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem în instanță. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Roman.