03 apr. 2023 | 11:16

Cutremur puternic, în Rusia! A fost declanșată starea de alertă. Primele imagini cu seismul de aproape 7 grade pe scara Richter

News
Cutremur puternic, în Rusia! A fost declanșată starea de alertă. Primele imagini cu seismul de aproape 7 grade pe scara Richter
Cutremur puternic in Rusia

Un cutremur puternic a avut loc în Rusia! A fost declanșată starea de alertă după seismul care a măsurat aproape 7 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la ora 15:00, ora locală și a fost de asemenea urmat de mai multe replici, dintre care cea mai mare a avut o magnitudine de 4,1.

Cutremur în Rusia. A avut o putere de aproape 7 grade pe scara Richter

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,9 pe scara Richter a fost înregistrat luni, ora 15:00,ora locală, în regiunile costiere ale Orientului Îndepărtat din Federaţia Rusă.

Cutremurul foarte puternic s-a produs în peninsula Kamceatka, Rusia. Epicentrul cutremurului de 6.9 grade a fost situat în zona golfului Avachy – la 44 km de orașul Petropavlovsk-Kamchatsky.

La ce adâncime s-a produs cutremurul din Rusia

De asemena, stația seismică „Petropavlovsk” raportează că seismul s-a produs la o adâncime de 100 km. Conform informațiilor Ministerului Local pentru Situații de Urgență, nu au fost înregistrate victime sau distrugeri.

Astfel, autoritățile ruse informează că nu există pericolul formării unui tsunami.

„Grupurile operaţionale de salvatori şi de pompieri inspectează clădirile. Potrivit informaţiilor preliminare, nu există victime şi pagube materiale”, a anunțat Ministerul rus.

Localnicii susțin că seismul ar fi provocat ceva pagube

Chiar și așa, martorii oculari ai cutremurului au postat numeroase videoclipuri și fotografii care contrazic declarațiile oficiale ale Ministerului Situațiilor de Urgență.

Astfel, localnicii raportează că pereții caselor tremurau, în timp ce cădeau lucruri de pe rafturi.

Populația, evacuată din zona cutremurului

În plus, potrivit populației, în urma cutremurului din Kamceatka, pereții mai multor case s-au crăpat. Astfel, angajații Ministerului Situațiilor de Urgență din Rusia au efectuat evacuarea populației din această zonă.

Localnicii spun că au început să fugă din case de frică, iar mulți dintre cei din Kamceatka se declară șocați de cutremurul puternic.

Localnicii, terorizați de seismul foarte puternic

„Îmi tremură în continuare mâinile”/ „Toate rugăciunile au fost spuse, copilul era în brațe, plângeam”/ „Am căzut în timpul cutremurului”, spun locallnicii terorizați de seism.

Serviciul Unificat de Geofizică al Federației Ruse a anunțat că cele mai puternice șocuri au fost înregistrate în jurul orei 15:00 pe 3 aprilie, ora locală. Apoi, a fost înregistrate replici cu magnitudinea de 3,6 până la 4,1.

Cutremurele din Turcia și Siria, zeci de mii de victime

Pe de altă parte pe data de 6 fenruarie 2023, două cutremure foarte puternice s-au produs în Turcia și Siria. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 7.8 pe scara Richter, urmat fiind de unul de unul de 7,7 grade.

În urma cutremurelor, în cele două țări unde au fost resimțite cel mai puternic, s-au înregistrat peste 57 de mii de victime.

Parteneri
E doliu în lumea întreagă. Unul dintre cei mai mari sportivi de pe Glob a murit
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Rugăciunea care te protejează astăzi. Zi de mare sărbătoare
EVZ.ro
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews
Ungaria cumpără România bucată cu bucată. Ungurii dau lovitura. Se întâmplă în câteva luni
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
A ÎNCEPUT RĂZBOIUL! Alertă la NIVEL MONDIAL. Au lansat INVAZIA TERESTRĂ
Mediaflux
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro