23 mart. 2024 | 11:54

Cutremur neobișnuit în România, sâmbătă dimineață. În ce orașe s-a resimțit

News
Cutremur neobișnuit în România, sâmbătă dimineață. În ce orașe s-a resimțit
Cutremur neobișnuit în România, sâmbătă dimineață. În ce orașe s-a resimțit

Un nou cutremur a lovit țara noastră, chiar în această dimineață. A fost înregistrat un nou seism sâmbătă, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Ce magnitudine a avut și în ce zone din România s-a resimțit.

Un alt seism lovește România

În ziua de 23 martie 2024, la ora 11:01:42 (ora locală a României), s-a produs un nou seism la noi în țară. A lovit în MOLDOVA, BACĂU, dar a fost un cutremur slab. Mai exact, a fost înregistrată magnitudine de doar 2.6, la adâncimea de 5.5 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km SV de Bacău, 60km NE de Sfântu-Gheorghe, 71km S de Piatra Neamț, 86km SV de Roman, 87km NE de Brașov, 93km NV de Focșani.

Din primele informații, nimeni nu a fost afectat de acest eveniment și nu a fost apelat numărul de urgență pentru ajutor. În ultima vreme au avut loc o mulțime de seisme la noi în țară, dar această zonă nu este cunoscută pentru risc în acest sens.

Seism neobișnuit, la graniță cu România

Tot în dimineața de sâmbătă, 23 martie, a avut loc un cutremur neobișnuit. Potrivit rapoartelor furnizate de seismologi, acesta a avut loc la granița dintre Kîrgîzstan și provincia chineză Xinjiang, cu o magnitudine de 4,6 grade pe scara Richter.

Seismul, care s-a produs la ora locală 03:41, a avut loc la o adâncime de 10 kilometri și a fost resimțit în zona respectivă, provocând îngrijorare și alertând autoritățile locale. În plus, seismologii au raportat că epicentrul cutremurului a fost situat la 72 de kilometri sud de Karakol.

În plus, în aceeași zi, un alt seism a fost înregistrat în partea de Est a Mării Mediterane. Acest cutremur a avut o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 16,8 kilometri, fiind evaluat de seismologi ca având o intensitate medie, conform ultimelor analize realizate de aceștia.

Ziua de 22 martie a fost marcată de mai multe astfel de evenimente. Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a precizat ce cutremure au avut loc vineri, 22 martie. Unul dintre acestea a fost înregistrat chiar în România, dar nu a avut o intensitate mare.

Cel mai puternic cutremur de la finalul săptămânii a fost, însă, în Marea Java. Acesta a avut o magnitudine de 6 grade pe scara Richter și a provocat panică în rândul populației. Din fericire, nu au fost raportate victime de atunci și nimeni nu a solicitat ajutor după terminarea seismului alarmant.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Mașinile diesel devin istorie. Motorina nu mai este rentabilă în benzinării
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
Capital.ro
Românii care pot primi de la stat până la 12.000 de lei. Trebuie doar să depună o cerere
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro