22 mart. 2024 | 09:23

Cutremur puternic în urmă cu puțin timp. Unde s-a produs seismul de vineri dimineață

News
Cutremur puternic în urmă cu puțin timp. Unde s-a produs seismul de vineri dimineață

Vineri dimineață, 22 martie 2024, a avut loc un nou cutremur la granița cu România. La ora 07:20, ora locală a României, s-a produs un seism cu magnitudinea de 4.4, la adâncimea de 10.0 km, în regiunea de la granița dintre Grecia și Albania. În ce orașe s-a resimțit și ce informații au transmis specialiștii!

Cutremur în Grecia

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter, a avut loc, vineri dimineață, 22 martie 2024, la granița Greciei cu Albania, la 07:20, ora locală în României. Cutremurul s-a simțit puternic în apropierea orașului Vlore din Albania. Anunțul a fost făcut de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP. Și în România a fost înregistrat un seism pe 22 martie 2024, dar nu a avut o intensitate mare.

În schimb, cel mai puternic cutremur de vineri a fost în Marea Java. Acesta a avut o magnitudine de 6 grade pe scara Richter, dar nu au fost raportate victime.

A avut loc un seism și în România, joi seară, 21 martie 2024

Joi seară, 21 martie 2024, în zona Vrancea a avut loc un seism de mică intensitate care s-a resimțit în mai multe orașe din țară. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat că seismul de seara trecută  a fost consemnat la ora 21:57. Cutremurul, raportat în Zona Seismică Vrancea, a avut magnitudinea de 2.4.

Seismul de joi seară a avut loc la adâncimea de 80.3 km. Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 40 km V de Focșani, 59 km N de Buzău, 72 km E de Sfântu-Gheorghe, 82 km E de Brașov, 94 km NE de Ploiești și 99 km SV de Bârlad.

România, zguduită de un cutremur puternic la început de an

De la începutul anului, în România au fost raportate zeci de cutremure. Cel mai semnificativ a avut loc pe 15 ianuarie 2024. Seismul a avut magnitudinea de 4.3 și s-a produs tot în zona Vrancea, conform datelor venite de la Institutul Național de cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

”În ziua de 15 Ianuarie 2024, la ora 11:01:49 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Vrancea un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 80.0 kilometri”, a transmis atunci INCDFP.

Vezi și: Cutremur la granița României, miercuri după-amiază. În ce orașe din țară s-a resimțit seismul

Parteneri
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul său a stârnit un val de reacții
Redactia.ro
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Click.ro
VIDEO Ce se întâmplă când cazi într-o gaură neagră? Simulare realizată de un supercomputer NASA
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Florin Piersic, supus unor investigații complexe. Decizia luată de medici
EVZ.ro
Ce se întâmplă dacă un om cade într-o gaură neagră. Rezultatele NASA sunt uluitoare
Spynews
A venit anunțul trist despre Florin Piersic. Medicii nu s-au mai ascuns
Capital.ro
A intrat în funcțiune "Mamutul", cel mai mare aspirator planetar! Curăță aerul și trimite carbonul în pământ, dar activiștii de mediu îl critică
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Vom fi OBLIGAȚI să REPARĂM electrocasnicele STRICATE. CÂND se va APLICA
Mediaflux
Trei zodii pentru care luna mai va fi decisivă. Apar schimbări radicale în viața lor, la care nu s-ar fi așteptat
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro