Cutremur devastator, în Grecia. Seismul a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Scara Richter

Cutremur devastator, în Grecia. Seismul a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Scara Richter
Cutremur devastator în Grecia!

Grecia, lovită de fenomene extreme și cutremurată teribil! Un seism cu magnitudinea de 5, 3 grade pe scara Richter s-a produs, în cursul zilei de vineri, în Atena.

Cutremur puternic în Grecia!

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs, în cursul zilei de vineri, în orașul grec Atena, conform Institutului american de geofizică (USGS). Seismul a avut loc la o adâncime de 13 kilometri și a fost înregistrat la doar 24 de km de Atena. Seismul s-a resimțit destul de tare, astfel că oamenii au ieșit în stradă speriați, potrivit ABC News. Acesta a avut loc la orele 14:30, conform kathimerini.com. Deocamdată, nu au fost raportați răniți sau distrugeri grave.

„Sunt în Atena pentru primul meu proiect profesional în calitate de artist. Atena pare acum sigură în colțul unde mă aflu, după ce un cutremur a zdruncinat orașul cu câteva clipe în urmă. Se pot observa crăpături pe pereți acum”, a fost mesajul autoarei Asra Q. Nomani, prezentă în Grecia în timpul seismului. Epicentrul ar fi fost, de fapt, în regiunea Magoula, la adâncimea de 10 kilometri, iar potrivit presei locale, citată de Agerpres, seismul s-a resimțit în toată regiunea Attica. Martorii au indicat cutremurul ca fiind “puternic, dar nu foarte lung”, astfel că mare parte din locuitorii din clădirile înalte au ieșit speriați.

Martorii: „cutremurul a fost puternic, dar nu foarte lung”

Din păcate, pare că locuitorii Greciei sunt din ce în ce mai testați de fenomenele extreme. În ultima vreme, meteorologii au emis prognoze de vreme nefavorabilă, alături de: ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale și grindină.

Toate zonele afectate au fost: Sudul Mării Ionice; Peloponez; Estul Greciei Centrale; Insulele Sporade; Centru și Nordul Insulei Evia; Vestul și Nordul Peninsulei Attica; Thesalia. Ministerul Afacerilor Externe a recomandat tututror românilor să țină cont de aplicația „Călătorește în siguranță”, dacă iau în considerare să părăsească țara, chiar și cu avertismentele de rigoare trimise de aceștia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI