Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade a zguduit Bulgaria centrală, dar nu există semne de răni sau avarii. Deocamdată autoritățile nu au anunțat pagube materiale sau omenești în urma cutremurului produs.
Vineri, pe 1 mai, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade și a zguduit centrul Bulgariei, dar nu au existat semne de avarii, pagube materiale sau omenești. Cutremurul s-a produs imediat după 2 p.m. ora locală (1101 GMT) în zona balcanică. Epicentrul său se afla la 10 kilometri la nord de cel de-al doilea oraș din Bulgaria, Plovdiv, la o adâncime mică de doi kilometri, potrivit Institutului Național Geofizic. Cutremurul a fost urmat de o serie de replici minore și a fost resimțit în capitală, Sofia și în alte părți din țara balcanică.
Cutremurul de vineri a avut 4.5 grade și, după cum au transmis specialiștii seismologi, s-a putut resimți în nordul țării. Deocamdată nu există alte semne seismologice, după ce alte câteva mici replici au avut loc, imediat după. Bulgaria, ca și România, este recunoscută pentru activitatea seismologică din ultimii ani. Anul acesta în Bulgaria a mai fost lovită de un cutremur de intensitate mare. La 17 februarie, a avut loc un cutremur cu o intensitate considerabilă la Gornadjoumaja și Sofia, în vestul Bulgariei.
În același timp, un sunet puternic a fost auzit și multe persoane au fugit din casele lor, deși nu au fost semnalate pagube grave sau victime. Epicentrul șocului ar fi putut fi la aproximativ 80km sud de Sofia, unde se află cel mai pronunțat centru seismic din Bulgaria. Între anii 1749 și 1936, 1.420 de cutremure au avut epicentrele în această regiune, iar cel puțin unul a avut o intensitate mai mare de 7 pe scara Rossi-Forel. Cele mai dezastruoase șocuri din Bulgaria din ultimii ani au fost cele din 14, 17, 18 și 21 aprilie 1928, care au fost resimțite la Chirpan și Plovdiv și au făcut mai mult de 4.000.000 de lire sterline.