21 iul. 2024 | 10:22

Cutremur cu magnitudinea de 5,3 în Grecia. Unde s-a produs seismul

News
Cutremur cu magnitudinea de 5,3 în Grecia. Unde s-a produs seismul

Conform autorităților elene, la prima oră a acstei dimineți a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,3 în Grecia. Din primele informații nu există pierderi de vieți omenești, și nici pagube materiale importante, precizându-se și unde s-a produs seismul.

Cutremur cu magnitudinea de 5,3 în Grecia

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs în Marea Mediterană în jurul orei 07:01 (ora locală) din 21 iulie. Epicentrul a fost la aproximativ 31 km sud-vest de Chania, regiunea Creta.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de aproximativ 31 km, iar trepidații ușoare au fost probabil resimțite în anumite părți ale regiunii Creta. Nu au fost raportate inițial pagube sau victime; cu toate acestea, sunt puțin probabile pagube semnificative.

Ar putea dura câteva ore până când autoritățile vor putea efectua o evaluare completă a pagubelor, în special în zonele izolate. Sunt probabile replici ușoare în următoarele zile. Evenimentul nu a generat nicio alertă de tsunami.

Autoritățile închid temporar infrastructura de transport

Este posibil ca autoritățile să închidă temporar infrastructura de transport din zona cutremurului pentru a verifica pagubele. În timpul închiderii, ar putea apărea întreruperi minore, dar serviciul va fi reluat rapid dacă nu se constată pagube.

Sunt posibile întreruperi ale serviciilor publice, în special în apropierea epicentrului cutremurului. Pe baza datelor seismice preliminare, cutremurul nu ar fi trebuit să provoace pagube semnificative, dar a fost probabil resimțit de mulți oameni ca o ușoară vibrație în zona epicentrului.

Seismul a fost resimțit până la la 79 km distanță

Cutremure slabe ar fi putut fi resimțite în Gialos situat la 73 km de epicentru, Palaiochora a 75 km distanță, Kissamos la 98 km distanță și Chania la 120 km distanță.

Cel mai apropiat oraș mare în care seismul ar fi putut fi resimțit este Kissamos, un oraș cu 4 200 de locuitori din Grecia, la 79 km distanță nord-est de epicentru.

Mai multe orașe și sate mai mici sunt situate mai aproape de epicentru și este posibil să fi simțit cutremure mai puternice. În capitala Greciei, Atena, aflată la 348 km distanță de epicentru, cutremurul a fost probabil resimțit ca un tremur foarte slab.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro