Cuțitul de aur al lui Sorin Bontea. Cine este, de fapt, Ionuț Georgel Belei

Cuțitul de aur al lui Sorin Bontea. Cine este, de fapt, Ionuț Georgel Belei

Sorin Bontea a fost cucerit, la “Chefi la cuţite”, de unul dintre concurenţi şi a scos mult râvnitul cuţit de aur. Iată cine este, de fapt, Ionuţ Georgel Belei! Norocosul e un concurent din Gura Humorului care a pregătit un desert incredibil.

Cine este Ionuţ Georgel Belei, concurentul care a primit “cuţitul de aur”

Ediţia de marţi, 22 septembrie, “Chefi la cuţite” a venit cu o mare surpriză pentru telespectatori, dar şi pentru juraţi. Unul dintre concurenţii emisiunii a l-a impresionat atât de tare pe Sorin Bontea încât i-a oferit şansa să treacă de preselecţii şi să ajungă direct în echipe. Cel care a primit cuţitul de aur este Ionuţ Georgel Belei, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Gura Humorului, Suceava.

Acesta a povestit că, în urmă cu şapte ani, a trebuit să plece să lucreze în Germania pentru a avea un viitor ca electrician, însă nemţii nu au fost deloc darnici în ceea ce îl priveşte. În loc de un pat şi o masă caldă, a primit o cameră fără mobilier şi murdară.

„Când am ajuns acolo, unde mi s-a zis să dorm nu era pat, nu era nimic, era igrasie peste tot, era totul vraiște, nu erau geamuri. M-a luat plânsul. M-am pus pe o bancă şi mi-am zis că Germania nu mă vrea”, a povestit concurentul de la Antena 1.

Condiţiile de muncă, însă, l-au făcut să renunţe la meseria sa şi a ajuns să lucreze la un restaurant. Nici prin cap nu i-ar fi trecut că va ajunge să facă o profesie din asta, recunoaşte Ionuţ.

“Am schimbat restaurantele, am ajuns să lucrez și cu un chef care avea o stea Michelin. Am lucrat apoi cu un chef italian foarte bun, de la care am învățat foarte multe”, a mai spus concurentul.

Cuțitul de aur al lui Sorin Bontea. Cine este, de fapt, Ionuț Georgel Belei
Cuțitul de aur al lui Sorin Bontea. Cine este, de fapt, Ionuț Georgel Belei

I-a fost teamă să participe până acum la “Chefi la cuţite”

Deşi este un talent înnăscut în arta culinară, Ionuţ Georgel Bulei povesteşte că i-a fost teamă să participe la show-ul culinar. Acum, însă, îşi doreşte să se întoarcă în România pentru a fi aproape de partenera sa de viaţă care, momentan, este studentă la Cluj-Napoca, dar şi de familie.

Preparatul cu care i-a dat pe spate pe cei trei juraţi a fost un desert – Nougat Mousse cu brittle de caramel sărat, fructe și spumă de grenadină. Emoţiile de dinainte au fost uriaşe, dar pline de speranţă.

“Când vor degusta șefii, s-ar putea gândi că e un patiser, un cofetar din cauză că sunt elemente de cofetărie. Nu au legătură prea mare cu bucătăria și tocmai de asta am ales preparatul, să demonstrez că știu să fac și un dulce, mă pricep și pe stânga și pe dreapta.

Aș vrea să-i impresionez. Am ales preparatul ăsta pentru că îl fac la mine la restaurant, dar îmi place și gustul. Nu e nici dulce, nu e nici amar, e moderat, e un balans de gust. Am șanse să iau cuțitul de aur cu preparatul meu, am încredere în el.

Sper să ajung cât mai departe și vreau să-i fac mândrii pe părinții mei. Merită să fie cu fruntea sus. Sper să plec doar cu un cuțit, ăla care e mai bun”, spunea Ionuț Georgel Belei în timp ce pregătea desertul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI