09 nov. 2020 | 13:04

Curs valutar BNR pentru luni, 9 noiembrie. Care sunt cotațiile de azi

Știri generale
Curs valutar BNR pentru luni, 9 noiembrie. Care sunt cotațiile de azi
Curs BNR pentru luni, 9 noiembrie

Specialiștii de la Banca Naționlă a României au emis un nou curs valutar pentru monedele de circulație internațională: euro, dolar, liră sterlină și nu numai. Care este evoluția acestora, dar și a Indicelui ROBOR?

Curs valutar BNR pentru luni, 9 noiembrie

Indicele ROBOR stabilit în cursul anterior din data de 6 noiembrie nu a arătat nicio schimbare în privința calculului său la 3 luni, 6 luni sau 12 luni. Acesta rămânând la valorile de 2.11%, 2.16% și respectiv 2.16% (în ordine). Noile valori ale cotațiilor urmează să-și facă apariția pe site-ul oficial al BNR în jurul orelor 13:00. Până atunci, iată evoluția monedelor de circulație internațională și variațiile pozitive și negative de care au avut parte în ultimul curs comunicat de Banca Națională a României.

Curs valurat indicat de către Banca Națională a României pentru luni, 9 noiembrie

Curs valurat indicat de către Banca Națională a României pentru luni, 9 noiembrie

Curs valutar BNR pentru: Euro

1 Euro = 4.8674 Lei (variația pozitivă de +0.0006 Lei)

Un euro a avut în cursul anterior din data de 6 noiembrie valoarea de 4.8668 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0011 Lei, conform site-ului oficial al Băncii Naționale a României.

Curs valutar BNR pentru: Dolar

1 Dolar = 4.0987 Lei (variația negativă de -0.0007 Lei)

Un dolar a avut valoarea de 4.0994 Lei în cursul prezentat anterior din data de 6 noiembrie, arată BNR. Variația sa negativă a fost de -0.0216 Lei.

Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină = 5.3867 Lei (variația negativă de -0.0029)

O liră sterlină a avut în cursul precizat pe data de 6 noiembrie valoarea de 5.3896 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0042 de Lei, conform site-ului oficial al Băncii Naționale a României.

Măsurile politicii monetare în pandemie

  • măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.
  • măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.
  • măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.
  • măsuri operaționale: asigurarea unei bune funcționări a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare; BNR va asigura bancilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate. (Sursa: bnr.ro)
Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro