După ora 13:00, BNR va publica noul curs valutar de schimb al celor mai importante monede. Vom vedea dacă moneda europeană păstrează trendul descendent sau nu. La fel și în cazul celorlalte monede, dolarul american și lira sterlină, britanică.
Al doilea trimestru al anului 2020 a fost o perioadă plin de provocări pentru economia românească. A fost caracterizată de scăderi profunde nemaiîntâlnite în ultimii 25 de ani. Spre deosebire de crizele anterioare, recesiunea a fost cauzată de SARS-COV-2, un dușman invizibil, plasat în afara sferei de acțiune a forțelor economice, spun specialiștii. Măsurile adoptate de băncile centrale și ceilalți actori decizionali, considerate de magnitudini istorice și, în plus, implementate într-un timp record, au jucat un rol cheie în calmarea piețelor.
Curs valutar BNR pentru: Euro
1 Euro = 4,8722 Lei (crescut cu + 0.0081 Lei)
Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea de 4,8722 Lei, alături de o variație pozitivă de 0.0081 Lei.
Curs valutar BNR pentru: Dolar
1 Dolar = 4,1883 Lei (crescut cu + 0.0354 Lei)
Un dolar a avut în cursul precedent valoarea totală de 4,1883 Lei, alături de variația pozitivă de 0.0354 Lei.
Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină
1 Liră sterlină = 5,3309 Lei (crescut cu + 0.0401 Lei)
O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea de 5,3309 Lei, alături de variația pozitivă de 0.0401 Lei.
Specialiștii BNR au făcut analize amănunțite asupra efectelor și modalităților de redresare economică. În cazul în care, în perioada iulie-august-septembrie, activitatea economică s-ar fi menținut la nivelul estimat pentru luna iunie, în termeni trimestriali, s-ar fi putut observa o creștere economică deosebit de robustă. Din păcate datele nu arată această previziune. Rămâne de văzut care vor fi noile pârghii folosite de autorități pentru redresarea economiei.
Recent Guvernul a luat o decizie de a găsi noi măsuri fiscale și de cheltuieli. Acestera au fost anunțate până în prezent aproximativ 2% din PIB-ul din 2019. Măsurile includ fonduri suplimentare pentru sistemul de sănătate, acoperirea parțială a salariilor părinților care rămân acasă pentru perioada în care școlile sunt închise. În același timp, noile măsrui anunțate, ar trebui să ajute și să stabilizeze, într-un fel sau altul, cursul de schimb realizat de Banca Națională a României.
Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a crescut față de ziua anterioară, după cum urmează: