Curs valutar BNR, miercuri, 19 iunie: cât costă un euro și la cât a ajuns dolarul

Curs valutar BNR, miercuri, 19 iunie: cât costă un euro și la cât a ajuns dolarul

Banca Națională a României a afișat, miercuri, 19 iunie, noi cotații la principalele valute. Noile cotații sunt indicate pe site-ul oficial BNR și sunt valabile pentru toate tranzacțiile bancare din ziua următoare.

Curs valutar BNR: Dolar

1 dolar = 4.2193 Lei (-0.0048 Lei)

Curs valutar BNR: Euro

1 euro = 4.7260 Lei (+0.0011 Lei)

Curs valutar BNR: Liră sterlină

1 liră sterlină = 5.3065 (+0.0140)

Indicele ROBOR

Începând cu 2 mai 2019, noul indice se aplică exclusiv creditelor nou acordate populației, precum și refinanțării creditelor aflate în derulare. Va fi decizia fiecărui client care are un împrumut în lei să facă sau nu o cerere de refinanțare. La cererile de refinanțare, instituțiile bancare răspund în termen de 60 de zile de la data cererii formulate de clienți”, a explicat Eugen Teodorovici.

Indicele a suferit multe schimbări de-a lungul vremii. Acum, acesta este indicat ca fiind neschimbat. Aurul a crescut considerabil, ajungând la 182,3449 lei pentru un gram, faţă de 179,8190 lei pentru un gram. Acum, acesta atinge cel mai ridicat nivel pe care l-a avut în ultimii șase ani și jumătate. Indicele ROBOR, din cursul anterior al Băncii Naționale a României, stabilit pe 3 luni, a indicat o scădere de -0.01%, ajungând la 3.24%.

„Aceasta este o discuție care încă se mai poartă zilele acestea, până la ședința de guvern. Propunerea noastră va fi aceea ca, de la un moment după apariția ordonanței de urgență, undeva poate o lună de zile sau ceva de genul ăsta, să se treacă la această (nouă formulă de calcul, n.r.). Clar noilor credite se va aplica, iar pentru creditele în derulare, formula de schimbare este cea a cererii de refinanțare”
Eugen Teodorovici