Curs valutar BNR, luni, 17 iunie. Cât costă euro la casele de curs valutar?

Curs valutar BNR, luni, 17 iunie. Cât costă euro la casele de curs valutar?
Banca Națională a României indică cursul valutar pentru azi, 17 iunie

Banca Națională a României nu comunică valorile valutelor de pe 17 iunie fiind sărbătoare legală. Noile cotații vor fi indicate pe site-ul oficial BNR în curul zilei de marți. Până atunci, rămân valabile valorile anterioare.

Curs valutar BNR: Dolar

1 dolar = 4,1899 lei

Dolarul a indicat o creștere în cursul precedent al BNR. Acesta a ajuns la valoarea totală de 4.1899 Lei/ euro, cu variația pozitivă de +0.0066 Lei.

Curs valutar BNR: Euro

1 euro =  4,7228 lei

Moneda europeană a indicat și ea o creștere în cotațiile din cursul anterior, ajungând astfel la valoarea de 4.7228 Lei, cu variația pozitivă de +0.0001 Lei.

Curs valutar BNR: Liră sterlină

1 liră sterlină = 5,3006 lei

Lira sterlină, conform cotațiilor din cursul comunicat pe 14 iunie, a avut 5.3006 de lei/ lira sterlină, cu variația negativă de -0.0010 de lei.

Curs BNR pentru azi, 17 iunie
Curs BNR pentru azi, 17 iunie

Inidecele ROBOR

„Începând cu 2 mai 2019, noul indice se aplică exclusiv creditelor nou acordate populației, precum și refinanțării creditelor aflate în derulare. Va fi decizia fiecărui client care are un împrumut în lei să facă sau nu o cerere de refinanțare. La cererile de refinanțare, instituțiile bancare răspund în termen de 60 de zile de la data cererii formulate de clienți”, a explicat Eugen Teodorovici. Indicele a suferit multe schimbări de-a lungul vremii. Acum, acesta este indicat ca fiind neschimbat. Aurul a crescut considerabil, ajungând la 182,3449 lei pentru un gram, faţă de 179,8190 lei pentru un gram. Acum, acesta atinge cel mai ridicat nivel pe care l-a avut în ultimii șase ani și jumătate. Indicele ROBOR, din cursul anterior al Băncii Naționale a României, stabilit pe 3 luni, a indicat o scădere de -0.01%, ajungând la 3.24%.

„Aceasta este o discuție care încă se mai poartă zilele acestea, până la ședința de guvern. Propunerea noastră va fi aceea ca, de la un moment după apariția ordonanței de urgență, undeva poate o lună de zile sau ceva de genul ăsta, să se treacă la această (nouă formulă de calcul, n.r.). Clar noilor credite se va aplica, iar pentru creditele în derulare, formula de schimbare este cea a cererii de refinanțare”
Eugen Teodorovici