Curs valutar BNR, marți, 9 iulie. Euro a crescut!

Curs valutar BNR, marți, 9 iulie. Euro a crescut!

Banca Națională a României a indicat astăzi, 9 iulie, un alt curs valutar. Află care sunt cotațiile din cursul zilei de marți și care au fost variațiile monedelor? Euro a indicat o ușoară creștere, iar lira sterlină a scăzut.

Curs valutar BNR: Euro

1 Euro = 4.7269 Lei(+0.0055 Lei)

Azi, moneda europeană este în ușoară creștere față de cursul precedent. Acesta are valoarea totală de 4.7269 Lei, conform Băncii Naționale a României.

Curs valutar BNR: Dolar

1 Dolar = 4.2191 Lei(+0.0137 Lei)

Dolarul are azi, 9 iulie, 4.2191 Lei, cu variația pozitivă de +0.0137 Lei, potrivit site-ului oficial al BNR.

Curs valutar BNR: Liră sterlină

1 Liră sterlină = 5.2585 Lei(-0.0121)

Lira sterlină a scăzut, din păcate, față de valoarea indicată în cursul anterior de către Banca Națională a României.

Cotații pentru azi, 9 iulie, indicate de Banca Națională a României
Cotații pentru azi, 9 iulie, indicate de Banca Națională a României

Calcul Indice ROBOR

„ROBOR se calculează ca media aritmetică (după eliminarea extremelor) a dobânzilor cotate de băncile care participă la procesul de calcul al ROBOR («calculul ROBOR»), în intervalul 10:45‐ 11:00, la care acestea sunt dispuse să plaseze depozite celorlalţi participanţi. Ratele ROBOR sunt calculate în mod independent de către Thomson Reuters, entitatea împuternicită de către BNR, în calitate de organizator al calculului ROBOR, în acest scop.” Conform cursului emis astăzi, 9 iulie, doar indicele ROBOR calculat la 6 luni a indicat o schimbare, anume o scădere cu -0.01%.

„O modificare foarte importantă la care am ținut foarte tare. Am stabilit și am votat în Comisia Economica (sic!) ca noul indice al ROBOR-ului, acela bazat pe tranzacții, acesta real, să se aplice și contractelor în derulare… Sigur, băncile se opun. E vorba de a face dreptate până la capăt în sensul că, constatând că indicele ROBOR, cel care a funcționat până acum, era folosit în funcție de cotații, adica era unul, am spus noi, incorect calculat, și am sesizat Guvernul Romaniei și Banca Națională să schimbe procedura de calcul”, a declarat președintele Comisiei economice, industrii și servicii din Senat, Daniel Zamfir.