17 dec. 2021 | 10:30

Curs BNR pentru 17 decembrie. Care sunt noile cotații

Curs Valutar
Curs BNR pentru 17 decembrie. Care sunt noile cotații
Curs BNR pentru 17 decembrie

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru monedele de circulație precum: euro, dolar sau liră sterlină. Care sunt noile valori pentru azi și ce evoluție indică Indicele ROBOR?

Curs BNR pentru 17 decembrie

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs. Noile valori urmează să fie actualizate în jurul orelor 13:10 aici și pe site-ul oficial. Până atunci, ai mai jos evoluția monedelor de circulție internațională precum: dolar, euro sau liră sterlină sau evoluția Indicelui ROBOR.

Indicele ROBOR calculat la 3 luni a ajuns la 2.8% cu majorarea de +0.05, cel calculat la 6 luni a ajuns la 2.99%, cu majorarea de +0.03 și cel calculat la 12 luni are totalul de 3.09%, majorat la +0.03, arată specialiștii de la BNR.

„ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.9492 Lei (variația pozitivă +0.0001 Lei)

Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat faptul că un euro a avut valoarea de 4.9491 Lei în cursul anterior, alături de variația pozitivă de +0.0002 Lei.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.3703 Lei variația negativă -0.0090 Lei)

Un dolar a avut valoarea totală de 4.3793 Lei în cursul anterior, alături de variația negativă de -0.0144 Lei, au arătat specialiștii de la BNR.

Curs BNR pentru: liră sterlin

1 liră sterlină – 5.8062 Lei (variația negativă -0.0108 Lei)

Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat faptul că lira sterlină a avut valoarea totală de 5.8170 de Lei în cursul anterior, alături de variația negativă de 5.8170 de Lei.

Detalii despre noua monedă

„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.

„În scopul protejării împotriva falsificării, bancnota include o serie de elemente de siguranţă – unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar. (…)

Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului”, potrivit comunicatului de presă transmis de Banca Națională a României.

Parteneri
Gabriela Cristea a reinventat ciocolata Dubai. Cât costă o porție de 450 de grame
Redactia.ro
Locatarul unui bloc, deranjat de o escortă care s-a mutat deasupra lui! Femeia l-a terorizat cu zgomotele din timpul partidelor de amor: „Am fost să discut cu ea”
Click.ro
Mesajul misterios care a fost scrijelit pe zeci de mașini din sectorul 4 al Capitalei, lângă Palatul Copiilor. Ce spun polițiștii
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei lui
Unica.ro
Bianca Drăgușanu, gest neașteptat pentru Gabi Badalau. Ce a făcut de ziua de naștere
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Dezastru pentru HALEP. A primit noul verdict chiar după prima victorie din circuit
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro