16 dec. 2021 | 10:20

Curs BNR pentru 16 decembrie 2021. Care sunt noile valori?

Curs Valutar
Curs BNR pentru 16 decembrie 2021. Care sunt noile valori?
Curs BNR pentru 16 decembrie

Specialiștii de la Banca Națională a României au venit cu noi detalii despre monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Care a fost evoluția indicelui ROBOR din ultima perioadă și cu cât găsim azi 1 euro la casele de schimb?

Curs BNR pentru 16 decembrie 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru azi, 16 decembrie. Cotațiile au avut de suferit schimbări. Ai mai jos evoluția monedelor precum: euro, dolar sau liră sterlină. De asemenea, poți vedea și modificările din dreptul Indicelui ROBOR.

Indicele calculat la 3 luni nu a avut nicio schimbare și a rămas la 2.75%/ Cel calculat la 6 luni a ajuns la 2.96%, majorat cu +0.01, iar cel calculat la 12 luni a ajuns la 3.06%, majorat cu +0.01. Noile valori urmează să își facă apariția în jurul orelor 13:10 aici, dar și pe site-uri oficial al BNR.

„ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni).

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.9491 Lei (variația pozitivă de +0.0002 Lei)

Un dolar a avut în cursul prezentat anterior de specialiști valoarea totală de 4.9489 Lei, alături de variația negativă de -0.0003 Lei, conform celor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.3793 Lei (variația negativă -0.0144 Lei)

Un dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.3937 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0203 Lei, au mai arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină – 5.8170 Lei (variația negativă -0.0069 Lei)

În timpul acesta, lira sterlină a avut valoarea totală de 5.8239 de Lei în cursul prezentat anterior, alături de variația pozitivă de +0.0347, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Noua monedă

„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.

„În scopul protejării împotriva falsificării, bancnota include o serie de elemente de siguranţă – unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar. (…)

Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului”, potrivit comunicatului de presă transmis de Banca Națională a României.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro