11 mai 2023 | 21:02

Ce trebuie să faci pentru a avea mușcate înflorite toată vara. Toţi te vor lăuda, secretul e banal

Diverse
Ce trebuie să faci pentru a avea mușcate înflorite toată vara. Toţi te vor lăuda, secretul e banal
Truc pentru gospodinele pasionate de plante. Iată ce trebuie să faci pentru a avea mușcate înflorite toată vara!

Și tu ai mușcate în locuință sau în grădină? Playtech Știri îți explică cum să le îngrijești corespunzător. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci pentru a avea mușcate înflorite toată vara. Toți te vor lăuda când vor sesiza rezultatul!

Cum îngrijești mușcatele pentru a înflori până în toamnă

Mușcatele sunt unele dintre cele mai cunoscute flori din grădinile interioare/exterioare și locuințele româncelor. Gospodinele care sunt pasionate de plante știu să aprecieze, fără îndoială, frumusețea vizuală a florilor colorate, care pot prezenta nuanțe diverse, de la roșu la alb și altele.

În principiu, mușcatele nu sunt dificil de întreținut sau de îngrijit. Nu sunt deloc pretențioase, în comparație cu alte flori, și pot tolera o gamă largă de condiții de mediu, menținându-se rezistente împotriva dăunătorilor sau a bolilor. Au nevoie să fie udate moderat, însă solul trebuie să fie întotdeauna bine drenat.

Dacă le îngrijești în mod corespunzător, mușcatele pot să înflorească toată vara. Sunt unele dintre puținele plante în cazul cărora perioada de înflorire poate fi prolifică și extinsă. Dacă vrei să te bucuri de un spațiu plin de viață în grădina ta, trebuie neapărat să cunoști „trucul” pe care să-l pui în aplicare.

Ce este bine să ai în vedere, în schimb, este că florile mușcatelor atrag polenizatori mulți, precum fluturi și albine. Dacă nu te deranjează pe tine personal aceste insecte, merită să menții florile cât mai în formă, fiindcă albinele, de exemplu, măresc și nivelul de productivitate pe care îl oferă plantele tale.

Ce trebuie să faci pentru a avea mușcate înflorite toată vara

Pentru a te bucura de mușcate înflorite pe parcursul întregului sezon de vară, este suficient să fii atentă la câteva detalii ce au legătură cu condițiile în care cresc plantele. Spațiul în care ții mușcatele trebuie să fie deschis. Dacă ai aceste flori în casă, încearcă să te muți undeva în apropierea geamului sau pe balcon, pentru a beneficia de un loc aerist constant.

În același timp, pentru a proteja florile de mușcate, este bine să ferești plantele de curenții puternici de aer, dar și de lumina puternică a soarelui. Încă din luna aprilie, mușcatele trebuie menținute departe de căldura directă. Așa, te vei putea bucura de flori bogate chiar până la începutul toamnei.

Te-ar putea interesa și: Secretul celor mai frumoase mușcate pentru geamul casei. Detaliile care fac diferența

Nu uita, de asemenea, să aplici îngrășământ lichid în apa cu care uzi planta. Pe eticheta produsului pe care îl vei achiziționa va fi notată exact perioada de timp la care trebuie să fertilizezi floarea pentru a se dezvolta frumos.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Prețul nu e deloc accesibil. Prețul nu e deloc accesibil
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
O legendă a televiziunii s-a stins! A fost un actor cu un suflet extraordinar și o inimă de aur
Capital.ro
Acasă la Teo Trandafir. Cum arată vila în care locuiește cu fiica ei adolescentă. A adoptat-o de mică, i-a oferit totul, iar imaginile vorbesc de la sine
Avantaje
GEST ȘOCANT al familiei STELEI POPESCU! Teribil ce s-a ÎNTÂMPLAT la MORMÂNTUL ACTRIȚEI
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro