Cumpănașu, implicat în noi probleme cu legea. Anchetă la Jandarmerie, prejudiciu colosal

Cumpănașu, implicat în noi probleme cu legea. Anchetă la Jandarmerie, prejudiciu colosal
Alexandru Cumpănașu, implicat în probleme cu legea

Jandarmeria este anchetată de Ministerul de Interne. În 2019, instituția i-a oferit protecție și un autoturism de lux lui Alexandru Cumpănașu, au declarat surse din Jandarmerie pentru g4media.ro.

Cumpănașu, implicat în noi probleme cu legea

Ancheta Ministerului de Interne a fost declanșată de un raport al Curții de Conturi, care a stabilit un prejudiciu de 400.000 în bugetul Jandarmeriei ca urmare a creării dispozitivului de protejare a lui Alexandru Cumpănașu. Cel care a decis realizarea dispozitivului de protecție a fost Mihai Fifor, ministrul PSD de Interne la momentul respectiv, potrivit g4media.ro.

Potrivit unui răspuns oficial al instituției, Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2019, a fost singurul român care a beneficiat de protecție din partea Jandarmeriei în acel an.

La acea vreme, Cumpănașu susținea că se luptă cu Sistemul corupt. Acesta a primit protecție din partea Ministerului de Interne după ce s-a plâns lui Mihai Fifor și presei că ar fi primit amenințări. Însă, potrivit sursei citate, un răspuns al Ministerului Public a arătat că nu există nici un dosar privind aceste presupuse amenințări.

Cumpănașu a primit protecție de la Jandarmerie

Alexandru Cumpănașu a fost protejat de un agent din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei. De asemenea, el s-a deplasat cu o mașină de lux (Volkswagen Touareg) pusă la dispoziție de Ministerul de Interne.

La sfârșitul lunii august 2019, Mihai Fifor susținea că protecția lui Cumpănașu avea o bază legală.

Domnul Cumpănașu a solicitat oficial acest lucru Ministerului de Interne, s-a făcut analiză în cadrul MAI. Orice persoană care solicită acest lucru și are toate documentele primește acest sprijin. (…) Orice persoană din această ţară care îndeplinește condițiile conform legii capătă protecție în acest sens. Orice persoană din România care face dovadă că este amenințată, că are viața pusă în pericol poate primi protecția statului, în speță a MAI sau a altor instituții. Lucrul acesta s-a întâmplat cu Alexandru Cumpănaşu, s-a făcut verificare, este pe lege, primește această protecție”, a precizat Fifor, potrivit Agerpres.

Alexandru Cumpănașu nu a depus plângere formală

Cu toate acestea, nu este clar despre ce dovezi vorbea Mihai Fifor, deoarece procurorii nu au niciun dosar în acest sens, asta însemnând că Alexandru Cumpănașu nu a depus o plângere formală.

Pe de altă parte, potrivit unor surse judiciare, singurele mențiuni referitoare la presupusele amenințări primite ar fi fost făcute de Alexandru Cumpănașu într-un memoriu depus la DIICOT, însă acestea nu aveau greutatea unei plângeri penale.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI