CTP, acuzații grave la adresa lui Alexandru Cumpănașu în scandalul discuțiilor de pe Tik Tok. Ce vrea să facă după cazul Caracal cu „adolescenții în viață”

CTP, acuzații grave la adresa lui Alexandru Cumpănașu în scandalul discuțiilor de pe Tik Tok. Ce vrea să facă după cazul Caracal cu „adolescenții în viață”
CTP, atac dur la adresa lui Alexandru Cumpănașu

Cristian Tudor Popescu a abordat în cursul serii de luni un subiect extrem de delicat și de popular în ultimele zile. Alexandru Cumpănașu, fost candidat la președenție și personaj puternic mediatizat în cazul Caracal, se află în mijlocul unui scandal de proporții, fiind acuzat că instigă zeci de mii de adolescenți la abandon școlar. Potrivit jurnalistului CTP, acest om știe exact” ce face”, fiind „un prădător media”.

Sub ce identitate se regăsește Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok

Contul de Tik Tok „profu.online” moderat de Alexandru Cumpănașu a atras cu sine mai multe critici din partea persoanelor publice, dar și ale oficialilor din Ministerul Educației. Acesta urmărește prin conținutul pe care îl publică să creeze un dezechilibru și mai mare în sistemul de învățământ, reușind să instige elevii la ură față de școală și profesori.

Contul „profu.online” de pe rețeaua de socializare destinată adolescenților numără peste 450.000 de abonați, aceștia fiind în mare parte elevi.

După ce ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat despre acțiunea lui Cumpănașu de pe rețeaua de socializare că este „ o modalitate de a dezechilibra un sistem de educație foarte greu încercat, cu probleme cronice peste care s-au suprapus problemele sanitare, peste care se suprapun problemele economice”, CTP atacă și el dur acest fenomen.

“Omul acesta nu este nebun. Știe clar ce face”

Chiar dacă multă lume îl consideră nebun, CTP consideră că Alexandru Cumpănașu își regizează planurile diabolice sub o ipostază care să semene, mai degrabă, cu nebunia. Jurnalistul îl acuză dur pe fostul candidat la prezidențiale, numindu-l “prădător media”.

Acesta consideră că se folosește de un teren șubred, precum cel al Educației, pentru a atrage cât mai mulți spectatori și, implicit, audiență.

„Omul acesta nu este nebun. Știe clar ce face, este un prădător media. A supt cât a putut din omorârea celor două fete de la Caracal, și când s-a terminat acolo zăcământul, pentru că așa cum se întâmplă în media, cazul „s-a fumat” – cum se spune –, a trecut să-și înfigă acum trompa în alți adolescenți. Aceștia, în viață.

Ce face? Exploatează cu cinism slăbiciunile reale ale sistemului de învățământ din România. Există destui profesori care nu au nicio legătură umană cu elevii care sunt plictisiți, care chiar își disprețuiesc elevii, și îi lasă pe aceștia într-o stare de dezorientare, de lipsă de repere”, a declarat CTP, la Digi24.

Alexandru Cumpănașu, acuzat că instigă la abandon școlar

Prin conținutul explicit pe care îl publică Alexandru Cumpănașu, CTP consideră că acesta urmărește să-i determine pe elevi să renunțe la școală. În materialele video pe care le publică, aceștia îi sfătuiește pe elevi să nu-și facă temele, să nu asculte profesorii și alte recomandări din această categorie.

“Alexandru Cumpănașu incită la abandon școlar. Este o infracțiune clară! Incită la abandon școlar – „Nu vă faceți temele”, „nu mai ascultați ce vă spune profesorul”, prin urmare, polițiștii au început verificările.

Foarte bine, asta trebuie făcut, nu interzicerea Tik Tok-ului, ci verificarea acestor clipuri pe care le face insul în cauză și, dacă se va constata încălcarea legii, să se procedeze în consecință.

Nu toți elevii care intră pe contul acestui ins sunt vulnerabili, dar mulți, probabil, își vor schimba comportamentul în rău, în momentul în care se vor întoarce la școală. Pentru că astfel de ziceri ca ale domnului Cumpănașu, la vârsta asta sunt luate de bune, cu ușurință”, a mai adăugat CTP, potrivit sursei menționate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI