Cum vor avea voie nevaccinații în restaurante sau cinematografe. Florin Cîțu a făcut anunțul azi

Cum vor avea voie nevaccinații în restaurante sau cinematografe. Florin Cîțu a făcut anunțul azi
Florin Cîțu, premierul României a făcut astăzi declarații pe această temă

După ce incidența ratei de infectare a crescut peste 6 la mia de locuitori, CNSU emitea un nou ordin de restricții. Noul ordin excludea din lista celor care pot intra în spațiile închise persoanele nevaccinate, excluzând astfel și varianta testelor anti-covid. Măsura a generat reacții și critici dure în spațiul public, iar astăzi aflăm că premierul se gândește să reintroducă acest aspect.

Noile restricții, subiect de discuții în spațiul public

După ce săptămâna trecută incidența ratei de infectare a sărit de 6 la mia de locuitori s-a pus problema reinstaurării unor restricții mai dure. În aceeași perioadă, dar anul trecut, fără să fi avut vaccinurile covid, restricțiile impuse închideau toate restaurantele, cluburle, sălile de spectacole, etc. Anul acesta, cu toate că rata este mult mai mare, dar avem vaccin și teste, guvernul a decis excluderea persoanelor nevaccinate din lista persoanelor acceptate în zonele de interior, deșie xista opțiunea testelor PCR și a testelor rapide.

Ba mai mult, prin hotărârea luată vineri, persoanele nevaccinate și care au posibilitatea să se testeze, erau excluse, justificare fiind că această decizia s-ar fi luat pentru binele acestora. În fapt, decizia a generat un val de critici dure la adresa decidenților în spațiul public, multe voci vorbind chiar de discriminare îndreptată împotriva acestor cetățeni.

Florin Cîțu se gândește să reintroducă accesul nevaccinaților cu teste

Pus sub presiune din mai multe părți, Florin Cîțu a declarat că se gândește să reintroducă accesul nevaccinaților, dar cu teste PCR, în spațiile închise, indiferent despre ce fel de spații ar fi vorba. Deși voalat, premierul Cîțu, în declarația de astăzi, ar fi dat vina pe specialiștii din Ministerul Sănătății pentru punctul controversat din Hotărârea de vineri.

„Acea propunere a venit de la specialişti. Este o propunere pe care au susţinut-o în unanimitate specialiştii. Am vorbit cu fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru. Se pare că există voinţă în Parlament pentru a modifica în acest sens – să se permită şi cu testare. Eu sunt de acord.

O voi susţine, dacă în Parlament va fi modificată şi se va introduce şi testarea. Se poate modifica. Au găsit şi o altă variantă. Veţi vedea că putem să o facem şi în Parlamentul României. Dacă nu o fac ei, bineînţeles că o vom face noi, dar cred că e bine să o facă şi parlamentarii.

Parlamentul sunt sigur că atunci când vrea poate să facă lucrurile foarte rapid. Doar am stricat de câteva ori şi, până la urmă, s-a mobilizat şi au trecut şi legea consumatorului vulnerabil. Şi acum sunt sigur că o vor face. Dacă nu o fac ei, bineînţeles că o vom face noi, dar cred că e bine să o facă şi parlamentarii”, a spus pemierul Florin Cîțu astăzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI