Cum vopsești ouă de Paște cu ingrediente naturale, sănătoase. Trucuri pentru culori vii și geniale

Cum vopsești ouă de Paște cu ingrediente naturale, sănătoase. Trucuri pentru culori vii și geniale
Cum să vopsești ouă de Paște cu ajutorul unor ingrediente naturale?

Care sunt trucurile știute de cei pricepuți în bucătărie pentru niște ouă de Paște perfecte? Cum să le vopsești ușor, iar nuanțele să fie impresionante. Poți face asta cu ingrediente naturale și sănătoase, eliminând astfel opțiunile nocive din supermarket-uri.

Cum să vopsești ouă de Paște? Poți obține culori fantastice cu ingrediente naturale

Inidferent dacă ești sau nu adeptul tradițiilor, cu siguranță vrei ca procesul să fie cât mai natural și sigur. Mulți dintre români au revenit la opțiunile naturale de odinioară pentru vopsirea ouălor, mai cu seamă că majoritatea se sustrag de la paleta nenaturală de vosea de ouă pe care o pun la dispoziție magazinele, așa că aleg nuanțe simple pe care le pot face cu ajutor unor anumite ingrediente din cămară.

Bunicii noștri nu aveau la îndemână coloranți diverși, așa că se foloseau de coloranții naturali din jurul casei precum: coji de ceapă, condimente, sfeclă sau varză roșie. Din acestea ieșeau nuanțe nu atât de tari, dar perfecte pentru masa de Paște.

Poți să folosești ceapă sau turmeric pentru galben, cafea pentru un brun-roșcat și sfeclă sau varză roșie pentru o nuanță roz sau roșiatică. Pentru modele poți să folosești un dres și câteva frunze de prătrunjel.

Trucuri pentru fiecare culoare

Mod de preparare: pune la fiert într-o oală ingredientul ales care să-ți dea culoarea dorită, ulterior măsoară la un litru de apă 2 linguri de oțet. Lasă până dă în clocot, apoi redu focul și mai ține ouăle încă 30 de minute pentru intensitatea pe care o vrei. Ouăle pot fi ținute în apa colorată o oră sau chiar peste noapte tocmai pentru că nu există niciun compus chimic ce să le facă rău.

Cum obţii violet – Toarnă 250 ml de vin roşu într-un bol şi lasă ouăle să se coloreze în lichid.
Cum obţii verde – Pune 500 g frunze de spanac în 500 ml de apă şi 4 linguri de oţet alb. Repetă acelaşi proces ca pentru roşu-închis.
Cum obţii roşu – Pune 600 g de sfeclă roşie, dată prin răzătoarea mare, într-un litru de apă împreună cu 2 linguri de oţet şi lasă să fiarbă o jumătate de oră.
Cum obţii portocaliu – În acest caz, poţi pune cât de multe coji de ceapă doreşti, în funcţie de intensitatea culorii, în oala cu apă şi oţet. Un alt truc este să laşi ouăle fierte să stea în lichid peste noapte.
Cum obţii galben – Pune 3 linguri de turmeric în apă cu oţet, lasă să clocotească, apoi dă deoparte.(Sursa: clickpentrufemei.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI