Cum vopsești ouăle de Paște cu ceară. 7 trucuri geniale pentru gospodinele cu adevărat creative VIDEO

Cum vopsești ouăle de Paște cu ceară. 7 trucuri geniale pentru gospodinele cu adevărat creative VIDEO
Cum vopsesti ouale de Paste cu ceara

Pe 2 mai creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului. Pe masa de Paște vor fi nelipsitele ouă condeiate, fără de care aranjamentul festiv nu ar complet. Care sunt cele mai simple și creative trucuri pentru a vopsi ouăle de Paște. Sunt eficiente, durează câteva minute, iar rezultatele mereu sunt pe măsura așteptărilor. 

7 trucuri geniale pentru a vopsi ouăle de Paște 

Sărbătorile pascale se apropie cu pași rapizi. Dacă duminica aceasta, pe 25 aprilie, credincioșii sărbătoresc Floriile, pe 2 mai creștinii ortodocși celebrează Învierea Domnului. Gospodinele și gospodarii deopotrivă au pregătit deja meniul pentru masa festivă. Fie că vorbim despre cozonac, salată de boeuf și nelipsita friptură de miel, ritualul încondeierii ouălor de Paște este activitatea preferată atât de cei mici, cât și de cei mari.

Vopsirea ouălor de Paște este o tradiție străveche care s-a transformat într-o activitate amuzantă și distractivă, de-a lungul anilor. Indiferent că ești supărat, ocupat sau plictisit, nu ai cum să nu colorezi câteva ouă de Paști, fie că o faci alături de membrii familiei, prieteni dragi sau partenerul de viață. Din vremuri străvechi, oamenii vopseau ouă roșii cu ocazia sărbătorilor pascale, deoarece se spune că atunci când Iisus a fost răstignit pe Cruce, sângele său de martir a colorat câteva ouă.

În ultimul deceniu, românii au devenit din ce în ce mai creativi în ceea ce privește decorarea mesei festive de Paște și, în special, a ouălor de Paște. Verzi, albastre, roz, sidefate sau mate, cu desene sau autocolante colorate, ouăle se pot vopsi prin diverse metode ingenioase.

Cum vopsești ouăle de Paște cu ceară

Pe lângă tehnicile deja cunoscute, prin scufundarea ouălor în apa colorată cu vopsea specială pentru alimente, putem obține ouă ornate frumos prin diverse tehnici precum efectul de marmurare, imprimatul frunzelor pe ouă sau decorarea lor cu o fâșie de dantelă fină, pentru obținerea unui look cât se poate de elegant.

Pe lângă aceste trucuri spectaculoase, tot mai multe gospodine apelează la vopsirea ouălor de Paște cu ceară. Cum se procedează? Foarte simplu. Pentru început se colorează ouăle după pofta inimii, în ce culori preferați. Apoi, se ia o lumânare cu ajutorul căreia formați diverse ornamente cu ceară fierbinte.

Mai departe, veți pune oul într-un colorant mai intens la culoare. După ce le vopsiți, veți pune ouăle pentru puțin timp în apă caldă, pentru ca ceara să se poată îndepărta cu ușurință. Nu uitați că puteți folosi sclipici, pigment pentru unghii și alte elemente de decor pentru a condeia ouăle de Paște după gustul și buzunarul fiecăruia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI