Cum vopsești cel mai rapid ouăle de Paște. Puțină lume știe acest secret

Cum vopsești cel mai rapid ouăle de Paște. Puțină lume știe acest secret
Cum vopsesti su cum decorezi rapid ouale de Pasti

Paștele 2021 se apropie cu pași repezi, iar vopsitul ouălor este deja o tradiție împământenită. Dacă nu dispui de prea mult timp, dar nu vrei să renunți la acest obicei, poți să experimentezi cea mai simplă metodă de a decora ouăle de Paști, iar aceea este folosindu-te de periuța de dinți.

Cum vopsești cel mai rapid ouăle de Paște

De precizat este că trebuie să folosești vopsea înculori închise ca să decorezi ouăle vopsite de Paște. Trebuie, de asemenea, să te folosești și de periuța de dinți cu care poți să faci stropi pe coaja ouălor vopsite.

Poți să alegi vopsea albastră și verde, cu care poți să vopsești și ouă albe, dar și ouă cu coaja maronie. Ambele metode vor ieși spectaculoase, mai ales după ce le aplici acei stropi de vopsea albă.

Pentru acești stropi de vopsea, poți folosi acuarelele copiilor. Ele se spală și nu sunt toxice. Astfel, poți să folosești vopsea albă, dar poate galbenă, argintie, aurie, orice îți place.

Fierbe deci ouăle tari și vopsește-le în culorile pe care le vrei, însă este de preferat sunt culorile închise, în așa fel încât stropii să iasă mai mult în evidență pe coaja ouălor. Mai poți vopsi ouăle cu roșu brun, cu verde, cu albastru, cu mov. Sau te poți folosi de metode naturale, precum coaja de ceapă, care va da o culoare roșcată inedită.

Apoi, după ce le-ai vopsit, trebuie să aștepți ca ouăle să se răcească și să se usuce bine, după care poți începe procedeul de decorare. Poți pune și câte un strop de vopsea albă pe vârful periuței de dinți și să aplici stropi mai mari sau cum preferi. Astfel de ouă pestrițe vor ieși, cu siguranță, în evidență pe masa de Paști.

Cum pregătești ouăle pentru vopsit

Înainte de a vopsi ouăle, trebuie ca acestea să treacă printr-un proces de pregătire. Pentru ca vopseaua aleasă să prindă bine pe ouă, trebuie ca acestea să fie corect degresate. Este nevoie, pentru acest lucru de un detergent de vase. Se spală bine cu un burete și se clătesc cu atenție ca să nu rămână urme de detergent pe ele. Se pun la fiert după ce au fost curățate în prealabil, însă focul trebuie să fie mic, ca să nu se spargă sau pentru a evita ca fierberea lor să fie inegală. Se lasă pe foc aproximativ 10-12 minute, după care se scurge apa și se pun în vopseaua aleasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI