Cum se vopsesc corect ouăle de Paște. Trucurile care nu dau greș niciodată

Cum se vopsesc corect ouăle de Paște. Trucurile care nu dau greș niciodată
Cum vopsești ouăle de Paște. Metode naturale și cele mai bune trucuri

Vopsitul ouălor de Paşte este o tradiţie frumoasă care s-a transmis creştinilor și este, din fericire, încă practicat, cu precădere la popoarele Europei si Asiei. Ouăle de Paște reprezintă un simbol al sărbătorilor pascale și ar trebuit vopsite cu grijă, ca rezultatul să fie cât mai plăcut. Iată „secretul“ vopsitului ouălor de Paște.

Cum vopsești corect ouăle de Paște

Sărbătorile pascale sunt marcate în comunitatea românească de primenirea caselor și a gospodăriilor, de slujbele speciale despre învierea Mântuitorului, dar și de o gamă largă de preparate tradiționale, iar de pe masa creștinilor nu trebuie să lipsească ouăle roșii, cozonacul sau friptura de miel. În ceea ce privește tehnica de vopsire a ouălor, există o diversitate de moduri în care acestea pot fi colorate. Cu toate că roșul este culoarea consacrată, ele pot fi vopsite și în alte culori (galben, verde, albastru), vestind bucuria primăverii.

Iată câteva sfaturi pentru un rezultat deosebit:

  1. Pregătește ouăle înainte de vopsire. Înainte de momentul decorării propriu-zise, acestea trebuie să treacă printr-un proces de pregătire. Pentru a face ca vopseaua să se prindă cât mai bine de coaja oului, este important să le degresezi înainte. Vei avea nevoie doar de apă caldă și detergent de vase. După ce ai făcut acest pas, așează ouăle într-o oală și pune-le la fiert la foc mic, ca să nu se crape.
  2. Despre vopseaua din comerț. Dacă optezi pentru vopsea din comerț, iată ce trebuie să faci: adaugă vopseaua și oțetul (care intensifică nuanța) într-un vas, apoi pune ouăle pe rând în vopsea, lăsându-le câte un minut să se coloreze. După ce le scoți, așează-le pe o hârtie absorbantă care va extrage excesul de vopsea.
  3. Vopsirea ouălor cu coloranți naturali. Dacă alegi să vopsești ouăle folosind metode naturale, îți sugerăm sfecla roșie sau cojile de ceapă roșie. Cum să procedezi? E simplu. Fierbe două sfecle de dimensiune medie într-un litru de apă, adaugă și două linguri de oțet în amestec și lasă-l să fiarbă timp de 4 minute. Introdu ouăle în el și lasă-le încă 4 minute, după care le poți scoate.

Când se vopsesc ouăle de Paște

Conform tradiției, ouăle ar trebui vopsite în Joia Mare, dar reprezentanții bisericii sunt de părere că nu există o regulă cu privire la ziua exactă în care ar trebui încondeiate acestea.

Când se vopsesc ouăle de Paște – ce se face în Joia Mare
Când se vopsesc ouăle de Paște – ce se face în Joia Mare

Ouăle erau date în dar, fiind considerate simbol al echilibrului, creației, fecundității, al vieții și al reînnoirii naturii, obiceiul vopsirii acestora fiind întâlnit la chinezi cu două mii de ani înainte de Hristos.

Ouale de Paști erau adunate din cuibar în miercurea din a patra săptămână a Postului Mare, numită și „miercurea Păresimilor“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI