Cum vezi dacă ouăle sunt expirate. Este atât de simplu, îți vei da seama imediat

Cum vezi dacă ouăle sunt expirate. Este atât de simplu, îți vei da seama imediat
Cum afli daca un ou este stricat

S-a aflat cum vezi dacă ouăle sunt expirate. Este atât de simplu, încât îți vei da seama imediat. La ce trebuie să fii atent, citește în rândurile de mai jos.

Cum afli dacă un ou este stricat. La ce trebuie să fii atent

Ouăle fac parte din dieta zilnică și reprezintă o sursă excelentă de proteine. În plus, sunt ieftine. Totuși, păstrate în condiții improprii, ouăle pot deveni adevărate bombe alimentare.

Astfel, când vine vorba de ouă, trebuie să fim foarte atenți pentru că acesetea pot provoca toxiinfecții alimentare foarte periculoase.

Ouăle expirate, periculoase pentru organsim

Astfel, înainte de a le consuma, cel mai bine este să te asiguri că ouăle mai sunt proaspete. Acest lucru este valabil în cazul tuturor alimentelor, care sunt perisabile. În cazul în care sunt vechi sau stricate, ouăle dacă sunt consumate, devin un adevărat pericol pentru organism.

Pentru a se păstra cât mai proaspete, ouăle trebuie ținute la frigider, la o temperatură de cel mult 4 grade Celsius. Mulți oameni nu cred că ouăle sunt atât de sensibile, însă acestea pot fi consumate în siguranță înainte de expirarea termenului de maximum 30 de zile. Astfel, ouăle care au fost colectate în producție este bine să fie datate cu data exactă.

Testul rapid prin care se poate vedea dacă un ou este bun de consumat

Există mai multe modalități prin care se poate afla dacă un ou este stricat sau este proaspăt, bun de consumat. Un prim test se poate face chiar la magazinul de unde acestea se cumpără.

Tot ce trebuie să faceți este să agitați câteva ouă pentru a vă asigura că ați ales o duzină sau un carton de ouă bune de mîncat. Oul se poziționează între degetul mare și arătător și se agită energic.

Care este riscul testului din magazin

Testarea ouălelor în magazin vine cu o mică problemă. Dacă și alticineva a înceat oul să vadă dacă este proaspăt, agitându-l, este posibil ca gălbenușul să se fi desprins, iar ouă să pară stricat, când, de fapt, el nu este.

De asemenea, ouăle pot fi verificate și cu ajutorul apei. Un ou proaspăt se va scufunda într-un recipient cu apă în poziție orizontală, în timp ce unul care nu mai este bun de mâncat se scufundă, dar în picioare, pe verticală adică.

Alte teste de verificare a prospețimii ouălelor

Un alt test de verificare al prospețimii ouălelor este cel al separării albușului de gălbenuș, cu ajutorul coji oului. Oul bun, proaspăt, trebuie să aibă gălbenușul ferm, să nu se spargă. Dacă acesta se sparge înseamnă că oul nu este așa de proaspăt.