România ar putea să aibă parte de foarte multe schimbări în 2030! Specialiștii au explicat cum ar putea să fie produsă energia electrică în viitor. Soluția este inedită! În cazul în care totul o să fie pus în aplicare, ar putea să existe foarte multe locuri de muncă în plus pentru români.
Energia electrică ar putea să fie produsă de panourile solare în 2030. Reprezentanții industriei au participat la conferința online „RESInvest – dezvoltarea lanţurilor valorice ale energiei curate”, unde au discutat despre ce potențial uriaș are țara noastră atunci când vine vorba de acest domeniu.
„Potenţialul solar în România este unul dintre cele mai mari din Europa. Energia solară este aşteptată să fie cea mai importantă sursă de producere a energiei în anul 2030.
Având în vedere dezvoltarea pe care o vedem, ne aşteptăm ca România să-şi atingă în anul 2026 ţintele pentru 2030.”, a transmis Walburga Hemetsberger, CEO SolarPower Europe, potrivit Digi24.
CEO-UL SolarPower Europe a precizat că energia solară este cea mai competitivă atunci când vine vorba despre costuri. De asemenea, specialiștii de industrie se așteaptă ca panourile solare să devină principala sursă de energie electrică din România în 2030.
„Ne aşteptăm ca solarul să devină principala sursă de producere a energiei în 2030.
Ne aşteptăm să fie instalată o capacitate în jur de 6-7-8, chiar 9 GW de energie solară în România.”, a transmis și Mihai Bălan, director executiv Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA).
În cazul în care panourile solare o să devină principala sursă de energie electrică în 2030, atunci mulți români o să aibă parte de numeroase oportunități. Mihai Bălan, directorul executiv de la Romanian Photovoltaic Industry Association, a făcut un anunț excepțional cu privire la locurile de muncă.
Mai exact, multe persoane ar putea să înceapă să lucreze în acest domeniu inedit. Acesta a estimat că 54.000 de locuri de muncă o să existe în România dacă o să se pună accentul pe panourile solare în 2030. Experții au discutat despre scenariul optimist care are legătură cu forța de muncă.
Nici scenariul pesimist nu sună rău. Astfel, ar putea să fie create 25.000 de locuri de muncă în țara noastră:
„Estimăm în scenariul optimist că vor fi create 54.000 de locuri de muncă în România, în sectorul solar, iar în scenariul pesimist-moderat 25.000 de locuri de muncă.”