Cum va fi vremea în weekendul 30-31 mai. Scăpăm sau nu de ploi și vijelii?

Cum va fi vremea în weekendul 30-31 mai. Scăpăm sau nu de ploi și vijelii?
Prognoza meteo pentru weekend-ul 30-31 mai

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza pentru weekend-ul 30 – 31 mai. Cum va fi vremea, care sunt maximele și minimele pentru perioada specificată și când vom scăpa de ploi și vijelii?

Prognoza meteo ANM pentru weekend. Cum va fi vremea pe 31 și 31 mai?

Din păcate, nu scăpăm de ploi și temperaturi mai mici decât normalul perioadei. Meteorologii au prelungit informarea de vreme rea și pentru finele săptămânii acesteia. În cea mai mare parte a zonelor din România regăsim instabilitate atmosferică accentuată și manifestări prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Ploile vor avea pe alocuri și caracter torenția, iar cantitățile de apă depășesc 15-25 de l/mp și pe arii restrânse 30-40 de l/mp. La munte continuă aceeași vreme rea cu averse și intensificări ale vântului.

„Valabil de la : 28-05-2020 ora 14:00 până la : 28-05-2020 ora 15:30 In zona : Județul Cluj; Județul Sălaj: Zalău, Șimleu Silvaniei, Jibou, Crasna, Bălan, Surduc, Pericei, Hereclean, Sâg, Bocșa, Valcău de Jos, Hida, Creaca, Someș-Odorhei, Almașu, Horoatu Crasnei, Românași, Năpradea, Meseșenii de Jos, Buciumi, Plopiș, Gârbou, Gâlgău, Ileanda, Bănișor, Cizer, Vârșolț, Cuzăplac, Băbeni, Mirșid, Crișeni, Dobrin, Boghiș, Sânmihaiu Almașului, Cristolț, Fildu de Jos, Șamșud, Șimișna, Dragu, Poiana Blenchii, Zalha, Agrij, Zimbor, Coșeiu, Rus, Lozna, Treznea; Se vor semnala : local – grindină de mici dimenisiuni și descărcări electrice
Fenomene asociate : averse ce vor cumula 15…20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului”
Administrația Națională a României

Vrema pentru 31 mai în Capitală
Vrema pentru 31 mai în Capitală

Vremea pentru București

Sâmbătă, 30 mai
Maxima zilei de sâmbătă, 30 mai, va fi de 22 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest a României cu 9 km/h și cu rafale de 17 km/h. Minima serii este de doar 10 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest cu 7 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Duminică, 31 mai
Maxima zilei de duminică este de 23 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest cu 17 km/h și cu rafale de 24 de grade Celsius. Noaptea vine cu minima de doar 10 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 22 de km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI