Prognoza meteo, vineri, 27 decembrie. Se schimbă vremea. Ploi în a treia zi de Crăciun

Prognoza meteo, vineri, 27 decembrie. Se schimbă vremea. Ploi în a treia zi de Crăciun
Prognoza meteo, vineri, 27 decembrie

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru vineri, 27 decembrie. A treia zi de Crăciun vine cu ploi pe suprafețe mici. În ce zone s-au semnalat precipitații și ce temperaturi se vor înregistra?

Prognoza meteo, vineri, 27 decembrie

Suntem în a treia zi de Crăciun și, cum nu avem parte de zăpada mult dorită, avem în schimb parte de ploi, care își vor face prezența în a doua parte a zilei. Precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, în vreme ce căderi nesemnificative de zăpadă se vor înregistra la munte și în centrul țării.

Prognoza meteo, vineri, 27 decembrie. Se schimbă vremea. Ploi în a treia zi de Crăciun
Starea vremii, 27 decembrie

În jumătatea de nord a teritoriului cerul va fi mai mult noros, iar local și temporar se vor semnala precipitații, sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsori în centru. În rest, vor fi mai ales ploi ziua, care se vor transforma, treptat, în lapoviță și ninsoare spre seară și noaptea. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare și numai pe spații mici va ploua slab. Spre sfârșitul intervalului, trecător vor fi și precipitații mixte.

Pe suprafețe mici, îndeosebi în Carpații Meridionali, cantitățile de apă pot trece de 10…15 l/mp. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar trecător și la cote reduse și în sud-vest, nord-est și centru. În general, maximele se vor încadra între 1 și 8 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între -5 și 2 grade Celsius. Astfel, temperaturile minime vor scădea sub -5 grade Celsius, temperaturi normale pentru perioada în care ne aflăm.

Vremea în București

Prima parte a zilei aduce 7 grade Celsius în termometre, maximă care se va simți cu un grad mai puțin. Cerul va avea și nori și soare, iar vântul va sufla cu o putere mică, de 9 kilometri pe oră, în timp ce procentul de precipitații va fi de 25%. A doua parte a zilei coboară gradele din termometre până la -4 grade Celsius, temperatură ce se va simți cu 2 grade mai puțin. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla cu 6 kilometri pe oră, în timp ce procentul de precipitații va rămâne la fel precum cel din timpul zilei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI