Cum va fi vremea în toamna lui 2022. Prognoza meteo septembrie-noiembrie

Cum va fi vremea în toamna lui 2022. Prognoza meteo septembrie-noiembrie
Vezi care este prognoza meteo septembrie-noiembrie 2022

Cum va fi vremea în toamna lui 2022? Dacă vă întrebați cum va fi vremea în toamnă, ați ajuns unde trebuie. Avem deja prognoza meteo septembrie-noiembrie. Așa că în cele ce urmează veți ști cum să vă îmbracți în lunile care urmează. Cu toate astea, cel puțin pentru ce a mai rămas din această săptămână, ANM a mai emis două avertizări de Cod Portocaliu și de Cod Galben. Hai să le luăm pe rând și să vedem cum va fi vremea în perioada următoare.

ANM a mai emis două avertizări de Cod Portocaliu și de Cod Galben

Pentru ziua de satăzi, ANM a emis doi noi avertizări de averse de ploaie cu acumulări de precipitații, de 35-40 l/ mp, și descărcări electrice frecvente, precum și intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși, local, 55 – 65 km/h.

Cele două avertizări vizează județul Caraş-Severin și județele Constanta și Tulcea. având valabilitate până în jurul orei 18:00.

Tot astăzi ANM a publicat și prognoza meteo pentru prima săptămână din luna septembrie și, conform acesteia:

„Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată țara.”, arată prognoza ANM.

Am aflat cum va fi vremea în toamna lui 2022

Dacă în prima săptămână din septembrie am aflat cam care va situație termică la nivel național, în cele ce urmează vă spunem cum va fi vremea în toamna lui 2022.

Așadar, hai să vedem care este prognoza meteo septembrie-noiembrie 2022.

Prognoza meteo luna septembrie 2022

Conform prognozei probabile, în septembrie, vremea va fi ceva mai răcoroasă, în aproape tot teritoriul, în partea a doua a acestei luni.

Pe alocuri, în anumite zone, precum județele Iași, Tulcea, Constanța, vor apare parțial fenomene de precipitații.

Ca și temperaturi, valorile vor fi cuprinse între 19 grade dimineața, și 22 -26 de grade la orele amiezii.

Prognoza meteo luna octombrie 2022

În ceea ce privește a 10-a lună din an, octombrie, prognoza probabilă arată că vremea va avea ceva variații.

La modul general, însă valorile termice vor fi cuprinse între 12 grade la orele dimineții, și între 14 și 18 grade, probabil, la orele amiezii și spre seară.

Prognoza meteo luna noiembrie 2022

Ne apropiem cu pași repezi de finalul de an, dar progonoza probabilă pentru luna noiembrie anunță valori scăzute în termometre, în mai toat țara.

Așa se face că, în noiembrie, valorile termice vor fi cuprinse între 7 grade dimineața, și valori între 9 și 12 grade, la nivelul amiezilor și spre seară, în jurul orei 18.

Aceeași prognoză probabilă anunță pentru Capitală vreme, relativ uscată. Va exista în București posibilitatea apariției precipitațiilor, pe parcursul a cel puțin trei zile.

Concluzie

Acum că știm cât de cât, cum va fi vremea în toamna lui 2022, și cam care sunt valorile termice, am putea spune că scăpăm de caniculă.

Specialiștii meteo totuși spun că s-ar putea ca și în septembrie să mai apară fenomene de caniculă. Previziunile sunt pentru, cel puțin, prima jumătate a lunii septembrie.