Cum va fi vremea în decembrie, în România. Prognoza pe zone

Cum va fi vremea în decembrie, în România. Prognoza pe zone
Cum va fi vremea în decembrie, în România. Prognoza pe zone

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, pentru toată țara noastră, a fost emisă de către ANM. Cum va fi vremea în decembrie conform specialiștilor.

Cum va fi vremea în decembrie în zonele din România

Estimările sezoniere ale vremii, de-a lungul timpului, au fost privite cu suspiciune de marea majoritatea a populației. Motivul ar fi gradul de acuratețe destul de redus. Datorită avansului tehnologic și cu aplicabilitate punctuală pe modelarea numerică, în ultimii ani, prognozele pe una, două sau trei luni, au o precizie ridicată și o putere de calcul sporită a supercomputerelor. În ecuație intră și studiile asupra anumitor factori care favorizează o iarnă severă sau dimpotrivă, o iarnă mai blândă.

Luna decembrie se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice, debutând cu valori sub media obișnuită pentru această perioadă, după care valorile acestora se vor ridica ușor peste media normală pentru această perioadă, se arată în caracterizarea climatică a acestei luni, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în decembrie 2020

În săptămânile care urmează, începând cu data de 7 decembrie 2020, temperaturile încep să crească. Potrivit estimărilor anunțate de meteorologi pentru următoarele două săptămâni, pentru România temperaturile vor fi sub normalul acestei perioade și precipitațiile vor fi insuficiente.

În continuarea acestor săptămâni, vor alterna alte două săptămâni cu temperaturi peste normalul acestei perioade. Cele mai apropiate temperaturi ale aerului, față de normalul acestei perioade, le vor avea regiunile din nord-estul țării. Valorile termice alea acestor temperaturi, vor fi ușor mai coborâte față de cele normale. Extremitatea vestică având abateri termice negative, față de restul țării. La nivelul întregii țări, regimul pluviometric va fi deficitar, cu precădere în zonele montane.

Cum va fi vremea în decembrie – debut

Încă din săptămâna 30 noiembrie 2020 – 7 decembrie 2020, temperaturile aerului vor fi puțin mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, pentru această săptămână, pentru aproape întreaga țară.

Și precipitațiile vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea în decembrie: prognoza meteo 7 – 14 decembrie 2020

Începând cu data de 7 decembrie 2020, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât normalul acesteia pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Pentru acest interval, regimul pluviometric se va situa, în general, la nivelul țării, în general în jurul celui normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în decembrie: prognoza meteo 14 – 21 decembrie 2020

Pentru intervalul 14-21 decembrie 2020, mediile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Pe lângă acestea, precipitațiile în toată România, se vor apropia de valorile normale, pentru această săptămână.

Cum va fi vremea în decembrie: a doua parte a lunii

Conform vremea.ro, circulația aerului în Români, în a doua parte a lunii decembrie 2020, va fi preponderent una activă, pe zone, dinspre vestul continentului pornind mai multe fronturi atmosferice, înlăturând bazinul de aer rece de la est.

În special la munte există posibilitatea să apară ninsorile, precipitații sub formă de ploaie, urmând să se producă la șes.

Cum va fi vremea în decembrie: de Crăciun și Sărbători

În zonele mai joase de relief se vor crea condiții pentru precipitații, din zonele superioare ale troposferei. Aceste fronturi atmosferice este posibil să formeze talveguri depresionare, care vor retrograda în apropierea țării noastre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI