Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii au anunțat prognoza. Temperaturi neobișnuite

Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii au anunțat prognoza. Temperaturi neobișnuite
Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii au anunțat prognoza. Temperaturi neobișnuite

Meteorologii au anunțat prognoza pentru ziua de Paște. Temperaturi neobișnuite, precipitații cu caracter de aversă și, izolat, însoțite de descărcări electrice. Vremea se va răci coonsiderabil și în București, comparativ cu ziua de sâmbătă.

Prognoza meteo: cum va fi vremea de Paște

Vinerea Mare și ajunul Paștelui sunt două zile cu temperaturi favorabile, care ajung la 27 de grade Celsius în Oltenia și cu ploi locale și trecătoare în vest și sud-vest. În zilele de Paște, temperaturile vor scădea, vor fi ploi și chiar averse în zonele de deal și de munte, iar în zonele înalte este posibil să ningă.

Vremea se va răci și va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate, și va ploua, cu o posibilitate mare ziua în zonele de deal și munte și pe arii restrânse în rest, iar spre seară local în sud și sud-est.

Precipitațiile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice, iar pe crestele montane, treptat, se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor semnala cantități de apă însemnate.

Înnorări și ploi pe arii extinse

Vântul va sufla intens în timpul ploilor, când izolat va lua aspect de vijelie. Maximele zilei vor fi cuprinse între 12 grade Celsius la Suceava și 22 de grade Celsius la Drobeta Turnu Severin. Vremea se va răci coonsiderabil și în București, comparativ cu ziua de sâmbătă.

“Pentru duminică, materiale de azi indică o schimbare, în sensul schimbării temperaturilor care devin apropiate de cele normale și vom avea înnorări și ploi pe arii ceva mai extinse. Detaliile pentru duminică încă se mai pot schimba”, a declarat Dinu Mărășoiu, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru Libertatea. 

Săptămâna viitoare, vor fi mai multe zile cu temperaturi ușor sub pragul normal și este posibil să mai apară precipitații, în special în sudul teritoriului, a mai spus meteorologul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI