Prognoza meteo ANM pentru joi, 16 aprilie. Ce anunță meteorologii?

Prognoza meteo ANM pentru joi, 16 aprilie. Ce anunță meteorologii?
Prognoză meteo ANM pentru 16 aprilie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru azi, 16 aprilie. Care sunt condițiile meteo pentru tot teritoriul?

Prognoza meteo ANM pentru joi, 16 aprilie

Administrația Națională de Meteorologie anunță maxime situate peste mediile multianuale, mai ales în est. După valul de aer rece temperaturile revin în forță la maxime între 14 și 24 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, alături de unele intensificări în zona de muncă, iar pe spații mici își va face apariția în a doua parte a zilei în zona de est și sud-est a teritoriului. Vremea va deveni caldă pentru a doua decadă a lunii aprilie local în regiunile extracarpatice. Maximele în Transilvania sunt de 18-20 de grade Celsius, în Moldova 25 de grade, la Drobeta Turnu Severin și Focșani 25 de grade și în rest înnorări temporare în nordul țării, unde pe seară va ploua și sub formă de aversă.

„Luna aprilie este o lună reprezentativă de primăvară, mai stabilă decât luna precedentă, martie. Fenomenele specifice iernii sunt rar resimţite, iar fenomenele extreme de vară au o frecvenţă foarte redusă. Sub influenţa dominantă a circulaţiei aerului dinspre vest şi sud-vest şi ca o consecinţă a schimbărilor în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura medie lunară a aerului înregistrează un salt evident faţă de lunile anterioare”
Administrația Națională de Meteorologie

Condiții meteo 16 aprilie
Condiții meteo 16 aprilie

Vremea în București

  • 16 aprilie
    Maxima de azi este de 19 grade Celsius, alături de un cer fără nori. Vânturi vin din zona de nord-vest a României cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h. Minima serii este de doar 5 grade Celsius, alturi de un cer senin. Vânturi vin din zona de est a României cu 9 km/h și cu rafale de 17 km/h.
  • 17 aprilie
    Maxima de azi este de 24 de grade Celsius, alături de nebulozitate variabilă. Vânturi vin din zona de sud a României cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h. Minima serii este de doar 10 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de vest-sud-vest cu 7 km/h și cu rafale de 15 km/h.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI