Cum umilește Nicolae Bănicioiu părinții victimelor din dosarul Colectiv. Ce a făcut după ce a fost chemat la Parchet

Nicolae Bănicioiu umilește rudele victimelor tragediei din Colectiv

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a fost citat, miercuri, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul Colectiv cu privire la intervenția din seara incendiului. Bănicioiu trebuia să ajungă în fața anchetatorilor la ora 10:00, însă nu s-a prezentat, invocând motive personale.

Nicolae Bănicioiu umilește rudele victimelor tragediei din Colectiv

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal în urmă cu trei ani, după ce rudele victimelor tragediei din clubul Colectiv au acuzat autoritățile care au coordonat intervenția de neglijență și ucidere din culpă. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, sunt acuzați că nu au transferat la timp în străinătate răniții și au declarat că aceștia pot fi tratați fără probleme în România. În urma acestei decizii și-au pierdut viața mai multe persoane care puteau fi salvate dacă ajungeau mai repede la spitalele din afara țării.

„Chiar mai devreme m-a sunat doamna ministru din Moldova, însă i-am comunicat că chiar nu avem nevoie de nimic în acest moment. Medicii noștri pot gestiona situația. Din Franța și din Germania, deci am primit din foarte multe părți astfel de solicitări (…) momentan noi ne descurcăm foarte bine, iar medicii noștri pot face față cu brio oricărei situații. Nu este nicio diferență între medicii care au venit și medicii de aici”, declara Nicolae Bănicioiu la acea vreme.

Raed Arafat a ajuns la Parchetul General, marți, a stat patru ore la audieri, iar la final a ieșit pe o altă ușă pentru a nu da ochii cu presa și cu familiile victimelor din Colectiv.

Miercuri, la Parchetul General trebuia să ajungă și Nicolae Bănicioiu, însă acesta nu s-a prezentat, iar avocatul său a anunțat că are motive personale. Rudele victimelor au cerut ca la următoarea audiere să fie adus cu mandat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI