Este, fără doar și poate, vedeta murăturilor, ingredient cheie de care depinde gustul unui preparat tradițional, ce nu lipsește de pe mesele românilor de Crăciun. Află, din rândurile de mai jos, cum trebuie să fie varza perfectă pentru pus la murat. Există un detaliu care îți arată că foile sale vor fi bune pentru sarmale.
Toamna este, fără doar și poate, sezonul murăturilor. Pentru gospodinele din toate colțurile țării, primele zile ale lunii septembrie dau startul pregătirilor, iar de pe listă nu au cum să lipsească, castraveții, gogoșarii, gogonelele și varza.
Cea din urmă este, de fapt, ingredientul vedetă al unui preparat tradițional, ce nu lipsește de pe mesele românilor de Crăciun: sarmalele. Varza murată este elementul ce face diferența dintre succes și eșec.
Pentru a fi sigur că vei obține rezultatul dorit, există câteva sfaturi și recomandări de care este bine să ții cont, în momentul în care mergi la cumpărături.
Cum trebuie să fie varza perfectă pentru pus la murat? Cel mai bun soi este, de departe, cel românesc.
Varza românească este destul de ușor de identificat pe tarabele din piață sau pe rafturile din magazine. Aceasta are foaia mai subțire decât alte soiuri – ideală pentru împachetat sarmale – și este ușor străvezie. În plus, este mai mică, cam de dimensiunea unei mingi de handbal.
Un alt truc ce te ajută să obții cea mai bună varză murată este să o ții afară în jur de două săptămâni înainte de a o pune în butoiu. Astfel, se va frăgezi.
Butoiul este și el important. Sunt recomandate cele făcute din lemn de stejar, nu cele din plastic.
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu varza înainte de o pune la murat. Secretul lui Radu Anton Roman, dezvăluit. Va schimba tot
Dacă vrei să pui varză la murat, vei avea nevoie de:
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în sarmale pentru a fi mai uşor de digerat. Ingredientul care schimbă tot gustul, sigur nu ai auzit de acest truc