Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea înainte de sport. Efectele sunt ‘magice’

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafea înainte de sport. Efectele sunt 'magice'
Efectele cafelei băute înainte de sport

Dacă doriți să maximizați cantitatea de grăsime arsă în următorul antrenament, gândiți-vă să beți o cafea cu o jumătate de oră înainte de a începe. Un nou studiu sugerează că poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește topirea țesutului adipos, îndeosebi mai târziu în zi.

Cafeaua băută înainte de sport are efecte ”magice”

Cercetătorii au descoperit că 3 miligrame de cofeină pe kilogram de greutate corporală, aproape o jumătate de doză unică de cofeină, de obicei considerată a fi de aproximativ 6 mg / kg, pot crește rata de ardere a grăsimilor în timpul unui antrenament, pe baza rezultatelor obținute de la 15 voluntari de sex masculin.

S-a demonstrat că doza de cafea crește rata maximă de oxidare a grăsimilor (MFO, o măsură a eficienței în care corpul arde grăsimile) cu o medie de 10,7% dimineața și 29% după-amiaza. Se adaugă la ceea ce știm deja despre MFO: că este mai mic dimineața decât după-amiaza, similar cu capacitatea aerobică generală.

„Recomandarea de a face mișcare pe stomacul gol dimineața pentru a crește oxidarea grăsimilor este obișnuită”, spune fiziologul Francisco José Amaro-Gahete de la Universitatea din Granada din Spania.

„Cu toate acestea, această recomandare poate lipsi de o bază științifică, deoarece nu se știe dacă această creștere se datorează exercițiilor fizice dimineața sau datorită mersului pe stomacul gol pentru o perioadă mai lungă de timp.”

Crește procesul de topire al grăsimilor în timpul exercițiului 

Cercetătorii au fost, de asemenea, dornici să privească în detaliu relația dintre cofeină și exerciții fizice. Stimulentul este adesea asociat cu performanțe atletice îmbunătățite, deși știința din spatele acestei legături nu este atât de cuprinzătoare pe cât s-ar crede.

Pe parcursul a patru săptămâni, cei 15 voluntari din studiu au trecut prin patru teste într-o ordine aleatorie: luarea unui placebo la 8 dimineața, luarea unui placebo la ora 17, luarea unui supliment de cofeină la ora 8 și luarea unui supliment de cofeină la ora 17:00.

În testele clinice ulterioare administrării stimulantului sau a placebo-ului a fost măsurată capacitatea corpului de a arde grăsimile, arătând impactul pe care cafeina a avut efecte. Absorbția maximă de oxigen (VO2max) a fost, de asemenea, crescută, la fel și intensitatea exercițiilor fizice care a provocat MFO (pe care echipa o numește Fatmax).

„Rezultatele studiului nostru au arătat că ingestia acută de cofeină cu 30 de minute înainte de efectuarea unui test de exercițiului a crescut oxidarea maximă a grăsimilor în timpul exercițiului, indiferent de momentul zilei”, spune Amaro-Gahete, conform sciencealert.com.