22 feb. 2021 | 19:23

Cum toci carnea corect, de fapt. Secretul pe care doar gospodinele de la țară îl știu

Utile
Cum toci carnea corect, de fapt. Secretul pe care doar gospodinele de la țară îl știu
Cum toci corect carnea acasă. Secretul gospodinelor

Fără să ne dăm seama, ajungem să consumăm în fiecare an aproape 3 milioane de aditivi alimentari. De cele mai multe ori, punem gustul și timpul pe primul loc, în detrimentul beneficiilor pentru organism. Este și cazul cărnii tocate. Pentru a nu veni la pachet cu un risc de îmbolnăvire pe termen lung, specialiștii recomandă cumpărarea și mărunțirea ei acasă.

Cum toci corect carnea

Întâi de toate, tocătorul trebuie să fie spălat și uscat. De altfel, curățenia este regula numărul unu în orice acțiune legată de bucătărie. După ce ne-am asigurat că totul strălucește, putem trece la treabă. Cumpărarea unei hălci de carne nu e dificilă, se alege după ochi și preferințe. Secretul este ca înainte de a o toca să o lași un pic la congelator. Grăsimea prezentă în carne are tendința să se topească repede la căldura și dacă este rece se desface mai bine în tocător. Așadar, las-o cam un sfert de ceas să înghețe binișor, cel puțin la suprafață.

Pasul următor este să tai carnea în cuburi și să înlături pielițele și zgârciurile. Trece cuburile de carne prin tocător. Un alt secret este că trecând prin tocător și câteva lefii de pâine, înmuiate în apă sau lapte, vei ajuta din plin la curățarea primară a mașinăriei. Același lucru este valabil și pentru ceapă. Ultimul pas este la fel de important, anume curățarea tocătorului de carne. Dezasamblează mașina și lasă părțile metalice în apă caldă pentru a-ți fi mai ușor să le speli.

Cât putem păstra carnea în congelator?

Este un obicei în țara noastră să păstrăm carnea în congelator. Specialiștii ne atrag atenția că proviziile nu țin o veșnicie, chiar dacă le-am pus la înghețat. Temperatura sub 0 grade Celsius previne creșterea numărului de bacterii, dar nu împiedică și modificările care apar în timp.

„Dacă se depășește termenul de congelare, se schimbă culoarea alimentului respectiv, se schimbă textura, aroma”, Costel Stanciu, președinte APC.

Carnea de porc rezistă în congelator maximum 6 luni, cea de vițel și miel până la 9 luni, iar cea de curcan sau pui până la 3-4 luni. Este vorba despre cea proaspătă, fiindcă cea procesată, sub formă de cârnați sau salam nu ar trebui păstrată mai mult de două luni. De asemenea, trebuie menționat că decongelarea nu ar trebui niciodată urmată de recongelare.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Cum conduci pe timp de iarnă și ce trebuie să ai în portbagaj
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Adevărul despre Călin Georgescu. Nimeni nu a știut până acum: M-au șocat și pe mine
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro