Cum ține Tudor Gheorghe boala la distanță, în pandemie. I-am aflat marele secret!

Cum ține Tudor Gheorghe boala la distanță, în pandemie. I-am aflat marele secret!
Tudor Gheorghe, despre viaţa sa în pandemie. Cum reuşeşte să ţină boala la distanţă

Are 75 de ani, o energie incredibilă şi un program bine stabilit. Tudor Gheorghe mărturiseşte cum ţine boala la distanţă, în plină pandemie de coronavirus. Marele secret i-a fost aflat: “Nu mă plictisesc”, spune cunoscutul artist.

Tudor Gheorghe şi-a făcut program riguros

Este, fără îndoială, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din România. Tudor Gheorghe umple Sala Palatului în fiecare an, iar “poveştile” spuse atât de frumos prin cântec şi poezie sunt iubite de toţi românii. La cei 75 de ani, cântăreţul are grijă de sănătatea sa într-un mod cu totul inedit. O spune chiar el: ”Nu mă plictisesc şi cred că ăsta e şi motivul principal pentru care nu mă îmbolnăvesc”.

Locuieşte în Craiova, oraşul în care a făcut şi liceul, iar în fiecare dimineaţă merge,  “în pas alert”, vreo 8 kilometri. Nu face excese nici în ceea ce priveşte mâncarea, pentru că “excesul nu aduce nimic bun”.

”Spre exemplu, în fiecare dimineaţă, la ora 7.00, sunt negreşit în cel mai mare parc din ţară, Romanescu, din Craiova, unde merg în pas alert câţiva kilometri buni, opt sau zece. Nu mai pot alerga ca altădată, fiindcă medicul mi-a recomandat să nu mai pun vreo presiune suplimentară pe coloană, dar merg alert. Nu e nimeni în parc, doar eu şi Poliţia Locală. Ne salutăm şi ne vedem de treabă. E un moment tare plăcut, eu, gândurile mele şi mască, pe care, fiind în parc, la exerciţii fizice, o mai dau jos. Apoi, mă întorc şi citesc, caut noi idei pentru spectacolele ce vor veni‘‘, spune Tudor Gheorghe, pentru Impact.ro.

Tudor Gheorghe, despre viaţa sa în pandemie. Cum reuşeşte să ţină boala la distanţă
Tudor Gheorghe, despre viaţa sa în pandemie. Cum reuşeşte să ţină boala la distanţă

Scrisul, marea pasiune a celebrului “Menestrel”

Menestrul sau trubadurul Olteniei, aşa cum este numit, a luat întreaga stare de urgenţă, dar şi tot ce a urmat ca pe un lucru pozitiv, ca o binecuvântare. Motivul?! A avut timp şi tihnă să îşi regăsească pasiunea pentru scris.

”În această perioadă a anului mi-am regăsit pasiunea pentru scris. În prezent scriu la un roman, dar prefer să păstrez pentru mine detaliile. Poate, la primăvară, când mă gândesc că va fi gata să ofer presei ceva amănunte. În plus, aprofundez poezia lui Tudor Arghezi”.

În 2016, Tudor Gheorghe a lansat “Vă dau un an din viaţa mea”, un jurnal literar care s-a bucurat de mare succes.

“M-a inspirat un turneu pe care l-am făcut cu «Lecţia», cu care am bătut toate oraşele mici. La Babadag nu mai cântase nimeni de 20 de ani! M-au emoţionat lucrurile astea, aşa că le-am trecut într-un jurnal care se intitulează «Vă dau un an din viaţa mea»”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI