Cum ții post fără să te îngrași. Ce alimente trebuie să consumi, de fapt

Cum ții post fără să te îngrași. Ce alimente trebuie să consumi, de fapt
Ce alimente poți consuma în Postul Crăciunului

Mulți români țin Postul Crăciunului în 2021 de pe 15 noiembrie până pe 24 decembrie. Totuși, cei care sunt tentați să mănânce mai mult pot să acumuleze kilograme în plus. Mâncarea vine în cantități mai mari, însă greutatea le poate da mari bătăi de cap celor care nu sunt atenți la alimentație.

Ce greșeli fac multe persoane atunci când țin post, de fapt

În timp ce postul poate să îi ajute pe mulți români să își purifice organismul, există și persoane care mănâncă mult mai mult în această perioadă pentru a se sătura. Specialiștii trag un semnal de alarmă și explică totul despre alimentele care ar trebui să fie consumate în Postul Crăciunului.

Mai exact, mesele nu ar trebui să devină mai îmbelșugate în această perioadă, mai ales pentru că alimentele în exces pot să aducă foarte multe probleme.

„Persoanele care postesc au tendinţa, în primul rând, de a creşte cantitatea de mâncare consumată dintr-o panică falsă a foamei şi a ideii că nu se satură, dar şi dintr-o dependenţă mare de carbohidraţi care generaază un cerc vicios: mănânci, nu te saturi şi mai vrei.

Alegerile alimentare clasice în post sunt compuse din carbohidraţi rapizi care se transformă în corp în glucoză – de unde rezultă crearea unui start generos şi nedorit de grasime în care se îmbracă corpul, dar şi un nivel energetic redus, tradus printr-o stare de oboseală.”, a transmis Anca Alungulesei, potrivit clickpentrufemei.ro.

Ce alimente se pot consuma în post

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, îi sfătuiește pe românii care țin Postul Crăciunului să se ferească de carbohidrații în exces. Mai exact, aceasta a mărturisit că există multe produse gustoase, printre care pâinea care nu îngrașă și pizza vegetală.

De asemenea, terapeutul în nutriție le-a oferit tuturor variante de alimente care se pot pregăti extrem de ușor în casă. Toți cei care vor să guste ceva delicios în momentul în care țin post se vor bucura! Salatele cu tahinici și nuci, dar și legumele de toamnă pregătite divers îi pot mulțumi pe mulți români.

„Ei bine, avem alternative de post, printre care: pâinea care nu îngraşă, varianta vegetală, fără ou a cărei reţetă este uşoară şi la îndemână, pizza vegetală cu blat de conopidă, ciocolata fără zahăr care se poate face foarte uşor în casă, salate cu extratoping de tahini şi nuci, legume de toamna pregătite divers (la cuptor, trase usor în tigaie, la wok), paste konjac cu legume, peşte gras (atunci când este dezlegare).”, a spus Anca Alungulesei.