Cum ții pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni cu acest truc. Nici nu va mucegăi!

Cum ții pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni cu acest truc. Nici nu va mucegăi!
Trucul care îți arată cum ții pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni

Așa cum toată lumea știe, pâinea este unul din cele mai consumate alimente, fie dimineața, la prânz, sau seara. Dar, nu de puține ori ni s-a întâmplat ca, deși păstrată bine, pâinea să se mucegăiască. Dar nu trebuie să vă impacientați, există o metodă simplă care îți spune cum ții pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni. Trucul este unul extrem de simplu și astfel pâinea nici nu va mucegăi.

Trucul care îți arată cum ții pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni

Din păcate, pâinea este alimentul care se mucegăiește rapid, mai ales în lunile de vară. Dacă nu ai știut ce să faci până acum ca să preîntâmpini asta, îți vom spune noi cum ții pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni cu acest truc simplu.

Majoritatea gospodăriilor cumpără pâine în mod regulat. Deci, este corect să spunem că este unul dintre alimentele preferate. Cu toate acestea, pâinea are un termen de valabilitate scurt, rezistând doar între trei și șapte zile la temperatura camerei înainte de a începe să mucegăiască.

Sigilarea și depozitarea corespunzătoare pot ajuta la prevenirea mucegaiului. Și utilizarea unui frigider atunci când este necesar poate ajuta la creșterea duratei de depozitare a unei pâini.

Un youtuber, pe numele lui Frakking Creations, a împărtășit un truc Acesta îți arată cum ții pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni.

Trucul poate face ca pâinea să rămână proaspătă și cu un gust minunat timp de până la trei săptămâni. Iată cum să împiedici acest lucru să se întâmple.

Nu urăști când pâinea ta se mucegăiește prea repede?

Din păcate, realitatea ne demonstrează că asta ni se întâmpla și nouă. Asta până când Frakking Creations a găsit o modalitate mai bună de a păstra pâinea ambalată mai proaspătă și fără mucegai pentru mai mult timp. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, sunt doar două lucruri de făcut:

Acest truc poate funcționa și pentru pâinea de la brutării, pâinea proaspătă nu are atât de mulți conservanți ca pâinea cumpărată din magazin.

Cum ții pâinea proaspătă timp de 3 săptămâni cu acest truc?

Înainte de a pune pâinea în frigider, faceți niște găuri în pungă, astfel încât umiditatea să nu rămână înăuntru. Umiditatea duce la condens și provoacă dezvoltarea mai rapidă a mucegaiului.

Folosind o foarfecă, faceți mici tăieturi în jurul părții superioare a pungii. Găurile, de preferat, le faceți acolo unde aceasta se încrețește înainte de a fi sigilată. Faceți câteva găuri și în partea din spate și dedesubt a pâinii.

Cel mai bine este să adăugați mai puține găuri acum, apoi ajustați în funcție de cât de rece este frigiderul, spune youtuberul.

„Atunci când faceți tăieturi mici în pungă, pâinea se va usca încet. Așa că puteți ajusta numărul de găuri pe care le faceți. Așa împiedicați ca pâinea să se usuce prea mult, nu suficient pentru a se mucegăi.

Făcând acest lucru, pâinea durează mai mult decât v-ați aștepta în mod normal.”, explică Frakking Creations.

Unii experți în pâine susțin că această metodă de depozitare ar putea face ca pâinea să devină veche, scăzându-i astfel durata de valabilitate.

Cele mai bune moduri de a stoca pâine proaspătă

Cum ții pâinea proaspătă? O cutie pentru pâine din ceramică permite o circulație ideală a aerului. Suficient cât să mențină pâinea umedă, fără să se usuce.

Dacă nu aveți spațiu pentru una, nu vă faceți griji. Cea mai low-tech metodă este să așezați pâinea pe o planșetă de lemn, cu partea tăiată în jos. Acest lucru împiedică miezul expus să se usuce.

De asemenea, puteți utiliza aceeași tehnică cu o pungă de hârtie. Aceasta va proteja mai bine pâinea și va permite o bună circulație a aerului, ceea ce înseamnă că crusta nu se va înmuia.

Unii oameni susțin că o pâine feliată depozitată cu partea tăiată în jos într-o pungă de hârtie va rămâne cea mai proaspătă. Rezultatele noastre în această privință au fost mixte.

Dacă vreți să evitați cu orice preț să se învechească, optați pentru o pungă de plastic. Asigurați-vă că scoateți cât mai mult aer de acolo înainte de a o sigila.

Crusta se va înmuia, dar pâinea nu se va usca sau se va întări prematur. Compensează moliciunea nedorită cu prăjirea. Aceasta face totul mai bun.

Concluzie

Am testat trucul și vă putem spune că metoda funcționează datorită temperaturii reci a frigiderului, iar reducerea umidității încetinește șansele de creștere a mucegaiului, dar trebuie să găsiți echilibrul corect de aerisire.

Pâinea cumpărată din magazine este de obicei stocată și disponibilă pentru a fi cumpărată cu cinci până la șapte zile înainte de data limită de consum. Prin urmare, pâinea ar putea rezista până la trei săptămâni fără să apară mucegai.

La sfârșitul zilei, dacă aveți o strategie care funcționează pentru voi, continuați să o folosiți.