Ce se întâmplă dacă pui sare în timp ce speli hainele. Cel mai tare truc pentru toți românii

Ce se întâmplă dacă pui sare în timp ce speli hainele. Cel mai tare truc pentru toți românii
Ce se întâmplă dacă pui sare în timp ce speli hainele.

Curățarea hainelor este mereu o reală provocare pentru femei, însă dacă adaugi sare în mașina de spălat, imediat după ce ai pus rufele, poți să rezolvi multe probleme legate de curățarea lor.

Ce se întâmplă dacă pui sare în timp ce speli hainele

Iar dacă până acum foloseai sarea pe post de ingredient în bucătărie, de acum o să apelezi la ea pentru ca rufele să fie extrem de curate.

Dacă adaugi sare în mașina de spălat, scapi de petele de ulei. Aceste pete de ulei pot distruge hainele preferate și sunt dificil de eliminat. Dacă ai o bluză preferată, însă ai vărsat ulei pe ea, să nu îți faci griji. Aplică sare acolo pe pată și pune-o în mașina de spălat. Sarea va absorbi grăsimea, iar bluza ți se va curăța mai repede.

Dacă adaugi sare în mașina de spălat, hainele o să își recapete culorile. Se știe faptul că culorile vii ale hainelor sunt greu de menținut, iar prin spălări repetate, culorile se pierd ușor. Ca să rezolvi această problemă, adaugă o cană de sare în cuva mașinii de spălat, chiar pe haine.

Dacă adaugi sare în mașina de spălat, poți scăpa cu succes și de petele de cerneală. Astfel că hainele copiilor tăi se vor curăța în profunzime dacă presari sare pe suprafața petelor, după care să lași hainele la înmuiat în lapte vreme de o noapte. Hainele pătate se pun apoi în mașina de spălat și se presară din nou două linguri de sare, după care petele vor dispărea.

De asemenea, dacă pui sare în timp ce speli hainele animalului de companie sau pătuțul, animalul va scăpa de purici.

Despre sare

Sarea de bucătărie este denumirea populară a amestecului mineral alcătuit în majoritate din clorură de sodiu (NaCl). La obținerea sării de bucătărie, ea poate să conțină până la 3 % sare marină și 15 % alte săruri. În comerț se poate găsi și sarea rafinată. Ea conține și alte substanțe pentru îmbunătățirea calităților sării în afară de sarea propriu-zisă.

Sarea de bucătărie, cu toate că contribuie la creșterea presiunii osmotice intracelulare și presiunii sanguine, prin prisma ionilor de sodiu pe care îi conține, ea constituie un conservant și condiment folosit în special în industria conservelor, în tăbăcărie, în industria chimică etc. De menționat este și că un substituent recomandat medical în anumite situații îl reprezintă clorura de potasiu (KCl) care nu prezintă efectele secundare menționate. În ce privește consumul de sare, recomandat este ca zilnic să se consmume cca. 5 grame de sare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI