Cum te poți programa la vaccin de pe 15 martie. Procedură schimbată pentru români

Cum te poți programa la vaccin de pe 15 martie. Procedură schimbată pentru români
cum te poti programa la vaccin de pe 15 martie

Vești importante pentru toți românii. Începând cu data de 15 martie 2021 se schimbă procedura pentru toți cetățenii din România care vor să se programeze pentru a face vaccinul anti-COVID-19. Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a făcut anunțul oficial. Cum te poți prezenta la vaccin.

Cum te poți programa la vaccin de pe 15 martie

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) susține că orice român se poate programa pe platforma online la vaccinul anti-COVID și va primi un SMS cu data și ora la care trebuie să se prezinte pentru imunizare.

Specialistul susține că țara noastră va primi 2,6 milioane de doze în luna martie pentru a asigura continuitatea campaniei de imunizare a populației împotriva coronavirusului. Miercuri, 3 martie, se va imuniza persoana cu numărul 1.000.000 în România.

„Din 15 martie o să putem să accesăm şi să ne înregistrăm pentru vaccinare, astfel încât, în momentul când vor ajunge doze pentru un centru pe care îl selectăm, să fim anunţaţi şi să putem să mergem să ne vaccinăm foarte uşor. Practic se întrevede şi deschiderea celei de-a treia etape, ultima etapă, tocmai pentru că în luna martie se primesc peste 2,6 milioane de doze, iar în luna aprilie la fel, doze foarte multe, de ordinul milioanelor.

Concret, ne dorim să ne vaccinăm într-un anumit centru pe care îl ştim, care se află în proximitate, în oraşul nostru. Când intrăm pe platformă, o să vedem centrele de vaccinare şi ne alegem un centru de vaccinare, iar atunci când ne alegem respectivul centru noi o să vedem câte persoane sunt în faţa noastră, ştiind astfel cam când ne-ar veni rândul. După ce se face această înregistrare, în momentul în care ne vine efectiv rândul să ne vaccinăm, vom fi anunţaţi prin SMS pentru confirmare. Pentru că se poate întâmpla o situaţie în care să fii plecat din localitate şi atunci este important ca centrul de vaccinare să ştie aceste informaţii tocmai pentru a putea aloca pe altcineva şi a nu pierde doze”, a declarat Andrei Baciu, potrivit news.ro.

Cum ne prezentăm la vaccin înainte de 15 martie

Cum te poți programa la vaccin de pe 15 martie. De asemenea, Andrei Baciu susține că până la data de 15 martie 2021 nu se schimbă nimic, iar românii care au fost deja programați pentru a fi vaccinați împotriva coronavirusului se vor prezenta la centrele de vaccinare conform programului. Specialistul amintește tuturor faptul că nimeni nu își pierde locul la vaccinare chiar dacă în momentul respectiv este plecat din localitate.

„Nu se schimbă nimic până pe 15 martie. Din 15 martie se schimbă modalitatea de programare. Pentru cei care se încadrează la o variantă pentru care acum nu se fac programările direct în platformă cum sunt persoanele dializate, pentru că ştim că se află într-o situaţie specială. La fel, pentru aceste categorii se va păstra excepţia pentru că nu se schimbă nimic pentru respectivele categorii de persoane. Ce schimbăm sunt lucrurile, modalitatea de programare pentru toţi ceilalţi.

Nu se va pierde locul, în sensul că persoana respectivă va fi mutată din nou la coada listei de aşteptare, ci va fi reprogramată în paralel, undeva în acelaşi interval pentru că a aşteptat şi a stat la rând pentru a-şi rezerva un loc la vaccinare. Se vor putea programa persoane şi pentru etapa a treia, pentru ultima etapă, astfel că dacă într-un centru se vor epuiza persoanele care doresc să se vaccineze din etapa a doua să putem intra automat cu persoanele din a treia etapă, sigur, existând un mic interval de timp până când cele două vor funcţiona împreună, cum s-a întâmplat de la unu la doi.”, a adăugat specialistul conform sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI