Primul eveniment din lume unde au voie doar oamenii vaccinați. Anunțul clar al autorităților

Primul eveniment din lume unde au voie doar oamenii vaccinați. Anunțul clar al autorităților
Eveniment unde doar oamenii vaccinați au voie să participe

În curând va avea loc primul eveniment din lume unde vor avea voie să participe doar oamenii vaccinați. Autoritățile au făcut anunțul oficial! Detalii necesare pentru cei care vor să fie prezenți.

Doar oamenii vaccinați au voie să participe: detalii despre primul eveniment

Arabia Saudită va cere musulmanilor care doresc să ia parte la pelerinajul din locurile sfinte de la Mecca și Medina să vină cu dovada vaccinului anti-COVID. Condițiile de anul trecut în care s-a desfășurat pelerinajul au fost foarte riguroase, totul fiind limitat din cauza pandemiei.

Ministrul saudit al sănătății a declarat că cei însărcinați cu organizarea și lucrătorii care se ocupă de instalațiile religioase trebuie să fie vaccinați înainte de începerea evenimentului cunoscut drept „Haji” – pelerinaj anual de la Mecca desfășurat în luna iulie.

Musulmanii apți fizic și care își permit financiar sunt obligați să participe la acest eveniment cel puțin o dată în viață. Anul trecut, de teama virusului, Arabia Saudită a suspendat intrarea pelerinilor pe teritoriul său.

Guvernul decidea atunsi că „suspende temporar intrarea în regat pentru Umra (pelerinajul mic) şi vizitarea Moscheii Profetului”, a anunțat Ministerul de Externe saudit.

Decembrie 2020 – Arabia Saudită suspenda zvorurile internaționale

Arabia Saudită a suspendat zborurile internaționale în luna decembrie a anului trecut din cauza noii tulpini a coronavirusului. Aici erau aparte cazurile excepționale „pentru o perioadă de o săptămână care poate fi prelungită suplimentar cu o săptămână”, a raportat agenţia oficială de presă saudită, SPA, citând Ministerul de Interne.

„Intrarea în regat pe cale terestră sau prin porturile maritime va fi, de asemenea, suspendată pentru o săptămână, cu o prelungire suplimentară posibilă de o săptămână”, a adăugat agenţia.

„Aceste măsuri nu se aplică avioanelor efectuând zboruri internaţionale care sunt în prezent în Arabia Saudită şi care vor fi autorizate să plece. Pe de altă parte, toţi pasagerii care au venit cu începere de la 8 decembrie din Europa sau din altă regiune a lumii unde a fost semnalată noua variantă a coronavirusului vor trebui să se izoleze pentru două săptămâni. Arabia Saudită a început joi o vastă campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Regatul a anunţat marţi o campanie de vaccinare masivă în trei etape. Prima are în vedere persoanele de peste 65 de ani, angajaţii din sănătate şi persoanele care suferă de boli cronice. A doua etapă vizează rezidenţii de peste 50 de ani, iar în etapa finală, a treia, vaccinul va deveni disponibil pentru restul populaţiei.

Arabia Saudită, ţara arabă de la Golful Persic cea mai populată (aproximativ 34 de milioane de locuitori), a raportat peste 361.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care peste 6.000 au fost mortale)„,potrivit SPA (Sursa: agerpres.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI