Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie ții cont atunci când îți pensezi sprâncenele este forma feței.
Înainte de a îndepărta firele de păr nedorite de pe sprâncene, este esențial să te decizi ce formă vrei să aibă sprâncenele tale, dar și care se potrivește cel mai bine feței tale. Cel mai bine este să alegi forma care seamănă cel mai mult cu conturul natural al sprâncenelor tale.
Fața rotundă: cu această formă, începutul și sfârșitul sprâncenelor sunt aliniate cu arcada dintre ele. De asemenea, trebuie să te asiguri că sprâncenele tale nu sunt nici prea subțiri, nici prea groase.
Pătrat: În acest caz, încearcă să îți echilibrezi privirea prin modelarea sprâncenelor pentru a da un finisaj mai blând feței tale, cu o arcadă moale.
Oval: Dacă ai acest tip de față, majoritatea formelor de sprâncene âi se vor potrivi. Cu toate acestea, cel mai bine este să eviți stilurile prea arcuite, precum și cele excesiv de drepte.
Lungi: Dacă ai o față alungită, optează pentru sprâncene ușor groase, care nu sunt prea lungi sau arcuite.
Sprâncenele au de obicei 3 părți principale:
Pentru a găsi capul exact al sprâncenelor, sprijină un creion subțire pe verticală, de la baza nasului. Partea care atinge sprânceana este capul și locul de unde ar trebui să înceapă sprâncenele. Marchează acest punct cu creionul pentru sprâncene.
Apoi rotește creionul, ținându-l tot la baza nării, spre exterior ca și cum ar fi o limbă a unui ceas. Oprește-te la marginea exterioară a irisului. Acesta este locul în care sprânceana ta se arcuiește în mod natural, este arcada ta și este de obicei la două treimi din drum de la cap până la capătul sprâncenei.
În cele din urmă, mutați creionul mai departe. Oprește-te la colțul exterior al ochiului: acesta este capătul sprâncenei.
Repetă acest proces pe ambele sprâncene și conectează cele 3 semne cu linii drepte atât deasupra, cât și sub sprânceană. Tot ceea ce se află în afara liniilor trebuie smuls, iar tot ceea ce se află înăuntru trebuie lăsat așa cum este.