Cum și-a pierdut Eduard Novak o parte din picior. Ce medalii a câștigat acum ministrul Tineretului şi Sportului

Cum și-a pierdut Eduard Novak o parte din picior. Ce medalii a câștigat acum ministrul Tineretului şi Sportului
Prin ce dramă a trecut Eduard Novak. Cum și-a pierdut o parte din picior

Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului și Sportului, a făcut mulți români fericiți în momentul în care a ieșit victorios la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Totuși, acesta a trecut printr-un accident tragic în trecut, în momentul în care și-a pierdut o parte din picior.

Drama lui Eduard Novak. Cum și-a pierdut o parte din picior

În 1996, Eduard Novak trecea printr-un accident teribil de mașină, în urma căruia își pierdea o parte din picior. La momentul respectiv, ministrul Tineretului și Sportului nu a mai știut pe ce drum să meargă, dar a depășit drama ce i-a marcat viața și a demonstrat că este un luptător.

Ministrul Tineretului și Sportului era în lotul pentru Nagano la patinaj la momentul accidentului, așa că sportul de care era pasionat nu a mai putut să fie practicat. Totuși, acesta a mărturisit că probabil totul a avut legătură cu menirea lui, îndreptându-se spre ciclism.

„Eu nu mi-am pierdut doar laba piciorului drept, eram în lotul pentru Nagano la patinaj şi mi-a luat doi ani să-mi dau seama care este menirea vieţii mele.

Poate asta a fost soarta mea, ca viaţa mea să se îndrepte către ciclism.”, a mărtusit Eduard Novak, pentru digisport.ro.

Ce medalii a câștigat Eduard Novak la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Eduard Novak a obținut medalia de argint la proba de urmărire individuală de 4000 m, ce a avut loc la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, în cadrul concursului de ciclism. Ministrul Tineretului și Sportului s-a confruntat cu Jozef Metelka, de origine slovacă, ce a luat medalia de aur.

Podiumul a fost completat de columbianul Diego German Duenas, ce a luat medalia de bronz. Eduard Novak a devenit primul ministru în funcție medaliat în urma eforturilor sale din lumea sportului. Mulți români au fost extrem de fericiți în momentul în care au aflat de reușita lui spectaculoasă.

Eduard Novak a oferit și o declarație după ceremonia de decernare a medaliilor, unde le-a mulțumit tuturor.

„Mulţumesc tuturor. E ceva fantastic. Nu-mi vine să cred ce se întâmplă.”, a transmis Eduard Novak.

Reușitele lui Eduard Novak. Cum a fost premiat

Mai mult, românul deține și alte medalii. Acesta a reușit să obțină, de-a lungul participărilor la Jocurile Paralimpice, o medalie de aur în 2012, la Londra, la proba de urmărire individuală, categoria C4, o medalie de argint, tot la Londra, pentru ciclism contratimp, categoria C4.

De asemenea, el a primit și o medalie de argint în 2008, la Beijing, pentru ciclicsm contratimp, categoria LC2, potrivit Playsport.